Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιλιππίνες: Η κόρη του προέδρου Duterte θα είναι υποψήφια για την αντιπροεδρία

Φιλιππίνες: Η κόρη του προέδρου Duterte θα είναι υποψήφια για την αντιπροεδρία
Η Sara Duterte - Carpio έδωσ τέλος στη σεναριολογία μηνών γύρω από τα σχέδιά της για τις εκλογές του 2022
Σχετικά Άρθρα
Η μεγαλύτερη κόρη του ηγέτη των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte κατέθεσε την υποψηφιότητά της για την αντιπροεδρία της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή που είναι αρμόδια για τη διεξαγωγή των εκλογών, δίνοντας τέλος στη σεναριολογία μηνών γύρω από τα σχέδιά της για τις εκλογές του 2022.
Η εφορευτική επιτροπή (COMELEC) ανέφερε στην ιστοσελίδα της στο Facebook ότι η υποψήφια για την αντιπροεδρία με το κόμμα Lakas-CMD απέσυρε την υποψηφιότητά της και ότι αντικαθίσταται από τη Sara Duterte-Carpio.
Τα έγγραφα αντικατάστασης κατατέθηκαν από εκπρόσωπο, σύμφωνα με την COMELEC.
Εκπρόσωπος της 43χρονης Duterte-Carpio επιβεβαίωσε την κατάθεση της υποψηφιότητας και είπε ότι η ίδια θα κάνει σύντομα δημόσια δήλωση.
Η απόφαση της Duterte-Carpio να κυνηγήσει το δεύτερο υψηλότερο αξίωμα στη χώρα αποτελεί έκπληξη: καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς διατηρούσε προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις ως (υποθετική) υποψήφια για την προεδρία.
Ο 76χρονος πατέρας της Duterte-Carpio δεν επιτρέπεται βάσει του Συντάγματος να επιδιώξει την εκλογή του για δεύτερη εξαετή θητεία.
Ο ίδιος ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αποχωρεί από την πολιτική.
Στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας με πληθυσμό 110 εκατ. ανθρώπων θα διεξαχθούν εκλογές τον Μάιο του 2022 για την ανάδειξη του προέδρου, των κυβερνητών, των δημάρχων και τοπικών αξιωματούχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης