Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στη Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα για καταγγελία βιασμού μέσα στο προεδρικό μέγαρο

Σάλος στη Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα για καταγγελία βιασμού μέσα στο προεδρικό μέγαρο
Μια στρατιωτικός που εργάζεται στη φύλαξη του Ελιζέ κατήγγειλε έναν συνάδελφο στρατιωτικό για βιασμό
Μια σκοτεινή υπόθεση, η οποία φέρεται να έλαβε χώρα μέσα στο Ελιζέ, το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας, ερευνά η εισαγγελία της χώρας.
Μια στρατιωτικός που εργάζεται στη φύλαξη του Ελιζέ κατήγγειλε έναν συνάδελφο στρατιωτικό για βιασμό, ενώ η δικαστική έρευνα για την καταγγελία ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου 2021.
Το περιστατικό ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας σήμερα, έπειτα από μαρτυρία στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), επιβεβαιώνοντας εν μέρει σχετική πληροφορία που είχε δοθεί και στην εφημερίδα Libération.
Σύμφωνα με την πηγή, και με τις έρευνες να συνεχίζονται από τις 12 Ιουλίου, ο στρατιωτικός που καταγγέλλεται για βιασμό, μετά την απολογία του ενώπιον ανακριτή, τοποθετήθηκε σε καθεστώς «βοηθού μάρτυρα».
Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν ασκηθεί άμεσες κατηγορίες εναντίον του συγκεκριμένου ανθρώπου (δεν είναι δηλαδή κατηγορούμενος), έως ότου αποδειχθεί έμπρακτα ότι πράγματι διέπραξε αυτό το έγκλημα.
Το συμβάν του βιασμού φέρεται να συνέβη την 1η Ιουλίου εντός των εγκαταστάσεων του στρατιωτικού προσωπικού του Ελιζέ, έπειτα από εκδήλωση όπου ήταν παρών ο Γάλλος πρόεδρος, Macron, ένας στρατηγός και άλλοι καλεσμένοι.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης