Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι τρεις πληγές που θα οδηγήσουν στην νέα παγκόσμια κρίση του 2022 - Πιθανόν έρχεται και πάλι από τις ΗΠΑ

Οι τρεις πληγές που θα οδηγήσουν στην νέα παγκόσμια κρίση του 2022 - Πιθανόν έρχεται και πάλι από τις ΗΠΑ

Πληθωρισμός, εφοδιαστική αλυσίδα και υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι τα 3 σοβαρά προβλήματα του πλανήτη

Καθώς εκπνέει το 2021 και έρχεται το νέο έτος, φαίνεται ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ο κόσμος αντιμετωπίζει την πιο επική κρίση εφοδιαστικής αλυσίδας στην ιστορία του, ο πληθωρισμός είναι εκτός ελέγχου και οι εντολές υποχρεωτικών εμβολιασμών σκοτώνουν... καριέρες και αναγκάζουν τους ανθρώπους να φύγουν από τις δουλειές τους.
Εν τω μεταξύ, ένα άλλο κύμα της πανδημίας φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη, τα νοσοκομεία στον δυτικό κόσμο είναι ήδη γεμάτα με ασθενείς που δεν είναι COVID, η παγκόσμια ανισότητα αυξάνεται και ένας μεγάλος πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή κυριολεκτικά ανά πάσα στιγμή.

Ο φάντασμα του πληθωρισμού

Αν και οι αξιωματούχοι των κεντρικών τραπεζών επαναλαμβάνουν ότι ο πληθωρισμός είναι κακός, ίσως να αναθεωρήσουν όταν δουν τα τελευταία στοιχεία για τις τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ.
Οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν κατά 8,6% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2020, αντιστοιχώντας στη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.
Image

Οι μέρες του σχετικά χαμηλού πληθωρισμού έχουν περάσει οριστικά. Καθώς οι αριθμοί του πληθωρισμού χονδρικής συνεχίζουν να αυξάνονται με πολύ ανησυχητικό ρυθμό.
Επομένως είναι αναπόφευκτο αυτές οι αυξήσεις κόστους να μετακυληθούν στους καταναλωτές.
Δυστυχώς, ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει αυξήσεις τιμών που θα τεθούν σε ισχύ το 2022.
Εν τω μεταξύ, η τιμή της βενζίνης συνεχίζει να αυξάνεται πολύ επιθετικά…
Οι τιμές του φυσικού αερίου εκτινάχθηκαν σε υψηλό επτά ετών, φτάνοντας τον εθνικό μέσο όρο των 3,42 δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Ένωσης Αυτοκινήτων.

Η εφοδιαστική αλυσίδα

Την ίδια ώρα, η άνευ προηγουμένου κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι ένας από τους πρωταρχικούς παράγοντες που προκαλεί τον πληθωρισμό.
Συγκεκριμένα, η παγκόσμια έλλειψη τσιπ υπολογιστών έχει επηρεάσει σημαντικά τα επίπεδα παραγωγής σε αμέτρητους άλλους κλάδους, με τους αναλυτές να βλέπουν ότι αυτή η έλλειψη θα διαρκέσει «και το επόμενο έτος»…
Η κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας επηρεάζει επίσης βαθιά τη διανομή τροφίμων σε όλο τον πλανήτη.

Η υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση Biden καθοδηγεί τις επιχειρήσεις να «προχωρήσουν» με τον εμβολιασμό των εργαζομένων τους…
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να προχωρήσουν με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, παρά το γεγονός ότι ομοσπονδιακό εφετείο διέταξε προσωρινή παύση των κανόνων.
Εάν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφασίσει τελικά ότι η εντολή του Biden είναι νόμιμη, θα είναι θανατηφόρο πλήγμα για την οικονομία των ΗΠΑ, καθώς οι αρνητές θα απολύονταν, ενώ σφοδρό θα ήταν πλήγμα για την ελευθερία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης