Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστρέφει ο εφιάλτης των lockdown στη Δυτ. Ευρώπη - Ολλανδία: Μερικό κλείσιμο εισηγούνται οι επιστήμονες

Επιστρέφει ο εφιάλτης των lockdown στη Δυτ. Ευρώπη - Ολλανδία: Μερικό κλείσιμο εισηγούνται οι επιστήμονες
Το υπουργικό συμβούλιο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Mark Rutte αναμένεται να αποφασίσει την Παρασκευή για τα μέτρα
Σχετικά Άρθρα
Επιστρέφει ο εφιάλτης των lockdown στη Δυτική Ευρώπη, με τα κρούσματα και τις ειααγωγές στα νοσοκομεία να αυξάνονται εν όψει του χειμώνα.
Η συμβουλευτική επιτροπή πανδημίας στην Ολλανδία, συνέστησε την επιβολή του πρώτου μερικού lockdown στη Δυτική Ευρώπη από το καλοκαίρι, ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση να λάβει αντιδημοφιλή δράση για την καταπολέμηση της έκρηξης της COVID-19.
Το υπουργικό συμβούλιο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Mark Rutte αναμένεται να αποφασίσει την Παρασκευή για τα μέτρα μετά από σύσταση της Ομάδας Διαχείρισης Επιδημιών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NOS.
Η κυβέρνηση ακολουθεί συχνά τις συστάσεις της ομάδας εμπειρογνωμόνων.

Κλειστά θέατρα, ανοικτά σχολεία

Τα βήματα που εξετάζονται περιλαμβάνουν την ακύρωση εκδηλώσεων, το κλείσιμο θεάτρων και κινηματογράφων και τις νωρίτερες ώρες κλεισίματος για καφέ και εστιατόρια, αναφέρει η έκθεση NOS.
Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.
Μετά από ένα μερικό lockdown περίπου δύο εβδομάδων, η είσοδος σε δημόσιους χώρους θα πρέπει να περιορίζεται σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει πρόσφατα από μόλυνση από κορωνοϊό, σύμφωνα με τις συμβουλές των επιστημόνων.
Παρόλο που τα κρούσματα αυξάνονται σε επίπεδα ρεκόρ, πολλές ανεπτυγμένες χώρες έχουν την άποψη ότι η διάθεση εμβολίων σημαίνει ότι τα lockdown δεν είναι απαραίτητα.
Η Βρετανία βασίζεται στην ενισχυτική δόση των εμβολίων για να αυξήσει την ανοσία και να προσπαθήσει να αποφύγει την καταπόνηση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψής.
Η Ολλανδία μέχρι στιγμής έχει παράσχει ενισχυτικά εμβόλια σε μια μικρή ομάδα ατόμων με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.
Θα αρχίσει να τα προσφέρει σε άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω τον Δεκέμβριο, ενώ επιπλέον δόσεις θα είναι τελικά διαθέσιμες για οποιονδήποτε άνω των 60 ετών.

Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Παρά το ποσοστό εμβολιασμού ενηλίκων που πλησιάζει το 85%, τα νοσοκομεία σε διάφορα μέρη της Ολλανδίας αναγκάστηκαν να μειώσουν την τακτική φροντίδα για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.
Τον περασμένο μήνα, περίπου το 56% των Ολλανδών ασθενών με COVID-19 σε νοσοκομεία και το 70% των ασθενών στην εντατική ήταν ανεμβολίαστοι ή μόνο μερικώς εμβολιασμένοι.
Οι μη εμβολιασμένοι ασθενείς με COVID-19 σε νοσοκομεία της Ολλανδίας είχαν μέση ηλικία τα 59, σε σύγκριση με τα 77 έτη για τους εμβολιασμένους ασθενείς, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από το Ολλανδικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM).
Την περασμένη εβδομάδα, η Ολλανδία εισήγαγε εκ νέου τις μάσκες και επέκτεινε τη λίστα των χώρων που απαιτούν υγειονομικό πάσο, το οποίο αποδεικνύει τον εμβολιασμό ή αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, για να αποκτήσουν πρόσβαση.
Τα νέα κρούσματα από κορωνοϊό στη χώρα των 17,5 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν διπλασιαστεί περίπου την τελευταία εβδομάδα σε πάνω από 400 ανά 100.000 κατοίκους και είναι τόσο υψηλά, όσο τις χειρότερες εβδομάδες του Δεκεμβρίου του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης