Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαπάτησε ο Musk τους ακόλουθούς του στο Twitter; - Πούλησε 5 δισ. δολ. μετοχές της Tesla, για να πληρώσει την εφορία

Εξαπάτησε ο Musk τους ακόλουθούς του στο Twitter; - Πούλησε 5 δισ. δολ. μετοχές της Tesla, για να πληρώσει την εφορία
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, είναι γνωστός για τα προβοκατόρικα και αμφιλεγόμενα tweets του
Σχετικά Άρθρα
Στην πώληση σχεδόν 5 δισ. δολ. σε μετοχές της Tesla προχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Elon Musk, σύμφωνα με τις οικονομικές καταθέσεις που δημοσιεύθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (10/11).
Ο Musk κατέχει ακόμη περισσότερες από 166 εκατ. μετοχές.
Αυτές οι συναλλαγές δεν επισημάνθηκαν ως 10b5, που σημαίνει ότι δεν ήταν προγραμματισμένες πωλήσεις.
Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, οι καταστάσεις έδειξαν ότι ο Musk πούλησε ένα ξεχωριστό πακέτο μετοχών της Tesla μέσω ενός σχεδίου που έθεσε σε κίνηση στις 14 Σεπτεμβρίου φέτος.
Αυτές οι πωλήσεις ανέρχονται σε περισσότερες από 930.000 μετοχές αξίας άνω των 1,1 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτές οι πωλήσεις συνδέονται εν μέρει στην προσπάθεια του Musk να εκπληρώσει τις φορολογικές υποχρεώσεις που σχετίζονται με την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών.


Προς πώληση του 10%;

Πριν προχωρήσει σε αυτές τις πωλήσεις, ο Musk ζήτησε από τους 62,5 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter να ψηφίσουν σε μια άτυπη δημοσκόπηση, λέγοντάς τους ότι η ψήφος τους θα καθόριζε το μέλλον των συμμετοχών του στην Tesla. Τα αρχεία αποκαλύπτουν ότι, στην πραγματικότητα, γνώριζε ότι ορισμένες από τις μετοχές του ήταν προγραμματισμένες προς πώληση αυτή την εβδομάδα.
Ωστόσο, η πλειοψηφία των χρηστών απάντησαν «ναι» στη δημοσκόπηση του Εlon Musk.
Οι ψηφοφόροι υποστήριξαν την πώληση μετοχών με μεγάλη διαφορά, με περίπου 58% «υπέρ» έναντι 42% «κατά», σύμφωνα με πληροφορίες από τους New York Times την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021.
Σημειώνεται ότι υποβλήθηκαν πάνω από 3,5 εκατομμύρια ψήφοι.
Ο Musk ξεκίνησε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2021 τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, μετά από στη συζήτηση για το πώς θα πρέπει να φορολογούνται ορισμένοι από τους πλουσιότερους Αμερικανούς.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα σεβαστεί τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, όποια και αν είναι αυτά.
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, είναι γνωστός για τα προβοκατόρικα και αμφιλεγόμενα tweets του, τα οποία έχουν κατά καιρούς προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.
Παρότι κανείς δεν γνωρίζει αν πράγματι το εννοεί, εφόσον ο Musk προχωρήσει στην πώληση του 10% των μετοχών, πέραν του γεγονότος ότι θα ρευστοποιήσει 21 δισ. δολάρια, θα καταφέρει να διακινήσει με μία μόνο συναλλαγή το 80% του ημερήσιου τζίρου της εισηγμένης στη Wall Street.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης