Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά πέντε μηνών ο χρυσός - Διαμορφώθηκε στα 1.848,3 δολ/ουγγιά

tags :
Σε υψηλά πέντε μηνών ο χρυσός -  Διαμορφώθηκε στα 1.848,3 δολ/ουγγιά
Άνοδος 1% για τον χρυσό - Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο

Ανοδικά έκλεισε η τιμή χρυσού σήμερα 10/11 με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ εκτοξεύτηκε σε υψηλό 31 ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 6,2% από τον Οκτώβριο του 2020, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.
Από τον Σεπτέμβριο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,9%, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Ο δομικός δείκτης, που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, αυξήθηκε κατά 0,6%. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg τοποθετούσαν την ετήσια αύξηση στο 5,9%, με άνοδο 0,6% από τον προηγούμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι ο ICE U.S. Dollar Index, δείκτης που μετρά τη σχέση του δολαρίου έναντι έξι ισχυρών νομισμάτων, ενισχύθηκε κατά 0,9%.
Ο  χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο +1% και έκλεισε στα 1.848,3 δολάρια την ουγγιά, καταγράφοντας πέμπτη σερί ανοδική συνεδρίαση, στο μεγαλύτερο κερδοφόρο σερί από το αντίστοιχο σερί που τελείωσε στις 7 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data.
Παράλληλα, πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο από τις 16 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης