Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Πτώση στη μετοχή για 4η ημέρα - Εξανεμίστηκε αξία άνω των 200 δισ. δολ.

Tesla: Πτώση στη μετοχή για 4η ημέρα - Εξανεμίστηκε αξία άνω των 200 δισ. δολ.
Οι μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων έχουν υποχωρήσει σχεδόν 17% από το κλείσιμο της Πέμπτης
Σχετικά Άρθρα
Πτώση για 4η ημέρα καταγράφει η μετοχή της Tesla, μετά από μια πτώση τριών ημερών την οποια έχουν εξανεμιστεί πάνω από 200 δισ. δολάρια σε αξία.
Οι μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων έχουν υποχωρήσει σχεδόν 17% από το κλείσιμο της Πέμπτης, συμπεριλαμβανομένης του χειρότερου διήμερου sell off από τον Σεπτέμβριο του 2020, καθώς το επενδυτικό κλίμα επιδεινώθηκε εν μέσω ενός κύματος αρνητικών ειδήσεων.

O Musk πυροδότησε το sell off

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk πυροδότησε το selloff αυτής της εβδομάδας, αφού ρώτησε τους οπαδούς του στο Twitter το Σαββατοκύριακο αν έπρεπε να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην εταιρεία.
Η Tesla διαπραγματευόταν με πτώση 1,5% στα 1.009 δολάρια στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Νέας Υόρκης.
Η ραγδαία πτώση της αξίας, έρχεται δύο εβδομάδες αφότου η Tesla έγινε μία από τις πέντε μόνο εταιρείες που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ με αποτίμηση άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.
Ωστόσο, παρά την πρόσφατη πίεση, η μετοχή έχει απόδοση περίπου 143% τον τελευταίο χρόνο, καθιστώντας την ένα από τα μέλη του S&P 500 με τις καλύτερες επιδόσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Η Tesla, η οποία χρειάστηκε πάνω από δέκα χρόνια ως δημόσια εταιρεία για να φτάσει στην εμβληματική αποτίμηση άνω τιυ 1 τρισ. εντάσσεται στη λίστα της ελίτ με μόλις άλλες πέντε εταιρείες: τη Microsoft, την Apple, τη μητρική της Google Alphabet, τη Facebook και την Amazon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης