Διεθνή

Κύπρος: Πληρότητα 100% στα νοσοκομεία λόγω Covid και εποχικών λοιμώξεων

Κύπρος: Πληρότητα 100% στα νοσοκομεία λόγω Covid και εποχικών λοιμώξεων
Τις τελευταίες βδομάδες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται καθημερινά γύρω στους 30 διασωληνωμένους μη COVID ασθενείς

Αυξημένη είναι η πίεση στα νοσοκομεία της Κύπρου λόγω συνεχούς ροής ασθενών για εποχικές λοιμώξεις, COVID και άλλα περιστατικά που οδηγούν σχεδόν στο 100% της πληρότητάς τους και αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω, με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) να διαβεβαιώνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ, σημαντική αύξηση στον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα η πληρότητα να φθάνει σχεδόν στο 100% σε κάποια εξ αυτών.

Η υψηλή πληρότητα στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού, αναφέρεται, οφείλεται τόσο στην εποχική έξαρση ιογενών λοιμώξεων, όπως πνευμονιών, βρογχίτιδων, κ.ά., σε συνδυασμό με την αυξημένη ροή διάφορων περιστατικών, όπως καρδιολογικών, εγκεφαλικών, ορθοπεδικών, που χρήζουν νοσηλείας είτε σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας είτε σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς και στην αύξηση των μετα-COVID ασθενών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σημειώνεται, είναι ότι τις τελευταίες βδομάδες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται καθημερινά γύρω στους 30 διασωληνωμένους μη COVID ασθενείς.

Η κατάσταση αυτή, τονίζεται, αναμένεται ότι θα επιδεινωθεί περισσότερο το επόμενο διάστημα, αφού πανευρωπαϊκά το νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού οδηγεί σε αύξηση νοσηλειών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης