Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marine Le Pen προς Ούγγρους: «Αποφύγετε το παράδειγμα της Γαλλίας στο μεταναστευτικό»

Marine Le Pen προς Ούγγρους: «Αποφύγετε το παράδειγμα της Γαλλίας στο μεταναστευτικό»
Η ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας στηρίζει τη μεταναστευτική πολιτική της Ουγγαρίας, επικρίνοντας τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Τη στήριξή της στη μεταναστευτική πολιτική της Ουγγαρίας επανέλαβε η ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Marine Le Pen.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της τόνισε ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orbán δεν είναι υπερβολικός σε όσα λέει και κάνει, συμβουλεύοντας ταυτόχρονα τους Ούγγρους να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γαλλίας στην αντιμετώπιση του ζητήματος της μαζικής μετανάστευσης.
Επικαλέστηκε μάλιστα πρόσφατες δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το 85% των Γάλλων πιστεύουν ότι «απειλούνται με εξαφάνιση» λόγω της μαζικής μετανάστευσης μουσουλμάνων στην ευρωπαϊκή ήπειρο και επιθυμούν να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της χώρας τους.
Επανέλαβε ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, θα προκηρύξει δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Συμπλήρωσε πως η παράταξή της είχε κρούσει καμπανάκι κινδύνου πριν από τριάντα χρόνια για το θέμα και πως οι σημερινές εξελίξεις τη δικαιώνουν.
Για μία ακόμη φορά χαιρέτισε το «θάρρος» και την «αποφασιστικότητα» του Ούγγρου πρωθυπουργού, ενώ «δεσμεύτηκε» πως, εάν τον επόμενο χρόνο εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, θα του «προσφέρει τη στήριξη της Γαλλίας και του λαού της για τον αναπροσανατολισμό μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ιδεολογική βαναυσότητα της οποίας πλήττει ακόμη και την ιδέα της εθνικής κυριαρχίας».

Κλειστά σύνορα και απελάσεις παράτυπων

Η ακροδεξιά υποψήφια για τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας, παρότι επιδιώκει την ανανέωση της εικόνας της εν όψει των προεδρικών εκλογών, παραμένει πιστή στις σκληρές αντιμεταναστευτικές και εθνικιστικές θέσεις του κόμματός της.
Είναι χαρακτηριστικό πως όποτε μιλάει για το μεταναστευτικό ζήτημα, η ένταση της φωνής της αλλάζει δραματικά. Η ίδια δεσμεύεται να περιορίσει δραστικά την εισροή μεταναστών στη χώρα της, καθώς και να απελάσει με συνοπτικές διαδικασίες όσους διαμένουν παράτυπα στη Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης