Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Ρωσίας κατά ΕΕ: Θέλετε να στραγγαλίσετε τη Λευκορωσία – Επίκειται ανθρωπιστική καταστροφή

Πυρά Ρωσίας κατά ΕΕ: Θέλετε να στραγγαλίσετε τη Λευκορωσία – Επίκειται ανθρωπιστική καταστροφή
Η ΕΕ αποτυγχάνει να υποστηρίξει τις ίδιες τις ανθρωπιστικές αξίες της αναφέρει το Κρεμλίνο
Σχετικά Άρθρα

Στην αντεπίθεση περνά η Ρωσία σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση που μαίνεται εδώ και μερικές ημέρες στα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας.
Σε δηλώσεις του ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin, επέρριψε ευθύνες στην ΕΕ για τη μεταναστευτική αυτή κρίση, κατηγορώντας την ότι θέλει να «στραγγαλίσει» τη Λευκορωσία.
«Είναι προφανές πως επίκειται μια ανθρωπιστική καταστροφή σε ένα υπόβαθρο απροθυμίας των Ευρωπαίων να επιδείξουν δέσμευση στις ευρωπαϊκές αξίες τους» υπογράμμισε ο Peskov, ο οποίος χαρακτήρισε «απολύτως ανεύθυνο και απαράδεκτο» το σχόλιο του πρωθυπουργού της Πολωνίας ότι πίσω από αυτήν την κρίση είναι ο πρόεδρος Putin.
«Η ΕΕ έχει κατά το παρελθόν αφήσει να περάσουν παρόμοιες ομάδες μεταναστών και οι κινήσεις της τώρα να κλείσει τα σύνορα στρέφονται εναντίον του Μινσκ.
Δεν είναι τίποτε άλλο από μια ακόμη προσπάθεια να στραγγαλίσουν πραγματικά τη Λευκορωσία» υποστήριξε ο Peskov.
Νωρίτερα υπήρξε συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας – Λευκορωσίας στη Μόσχα, οι οποίοι και επέκριναν τη διαχείριση της κρίσης από την ΕΕ, λέγοντας ότι αρνήθηκε να δεσμευθεί σε διάλογο με το Μινσκ.

Ρωσικά βομβαρδιστικά

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, το οποίο επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από τη Λευκορωσία.
Τα βομβαρδιστικά Tu-22M3 πραγματοποίησαν περιπολία στον εναέριο χώρο και βοήθησαν να δοκιμαστεί το κοινό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης