Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλο deal στα delivery - Εξαγορά της Wolt από την αμερικανική DoorDash, έναντι 7 δισ. ευρώ

tags :
Μεγάλο deal στα delivery - Εξαγορά της Wolt από την αμερικανική DoorDash, έναντι 7 δισ. ευρώ
Mετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η μετοχή της DoorDash σημειώνει άλμα 19%

Στην εξαγορά της φινλανδικής Wolt Enterprises ΟΥ προχωρά η αμερικανική DoorDash, ένα μεγάλο deal στον κλάδο του delivery, αξίας 7 δισ. ευρώ.
Η μεγαλύτερη εταιρεία delivery των ΗΠΑ επεκτείνεται και στην Ευρώπη, μεταδίδει το Reuters, καθώς η έκρηξη της ζήτησης για υπηρεσίες από την DoorDash και αντίστοιχες ανταγωνιστικές εταιρείες λόγω της πανδημίας αναμένεται να μειωθεί τους επόμενους μήνες. 
«Η ένωση των δυνάμεων με την Wolt θα μας επιτρέπουν να επιταχύνουμε τη διεθνή μας ανάπτυξη, ενώ παράλληλα αυξάνουμε την εστίασή μας στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DoorDash Τόνι Ζου σε δήλωσή του.

Ο αμερικανικός κολοσσός έρχεται στην Ευρώπη

Mετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η μετοχή της DoorDash σημειώνει άλμα 19%.
Η αμερικανική εταιρεία θα εισέλθει σε 22 νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Σερβίας, της Κροατίας, της Δανίας και της Σουηδίας.
H Wolt, από την πρώτη παράδοση φαγητού που πραγματοποίησε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας το 2015, επεκτάθηκε σε Ευρώπη και Ασία και τώρα μετρά περισσότερους από 30.000 συνεργάτες.
Η Wolt είχε επίσηςπερισσότερους από 2,5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον μήνα, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου ενώ η DoorDash ολοκλήρωσε το τρίτο τρίμηνο με πάνω από 9 εκατοομύρια μέλη να χρησιμοποιούν την συνδρομητική υπηρεσία του.
H αμερικανική DoorDash ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2013 και τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στην Καλιφόρνια. 
Οι Wolt και DoorDash δήλωσαν ότι αναμένουν τα συνδυασμένα προσαρμοσμένα κέρδη έως 500 εκατ. δολ. το 2022, με τη συμφωνία να αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης