Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Agricole: Άλμα 43% στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου 2021

Credit Agricole: Άλμα 43% στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου 2021
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 43,5% το τρίτο τρίμηνο στα 1,40 δισεκατομμύρια ευρώ
Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη τρίτου τριμήνου της Credit Agricole, λόγω των χαμηλότερων προβλέψεων που σχετίζονται με την πανδημία για επισφαλή δάνεια και των υψηλότερων εσόδων στη λιανική τραπεζική, αντισταθμίζοντας τα ασθενέστερα έσοδα στις κεφαλαιαγορές και τις ασφαλίσεις.
Η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας, ανέφερε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 43,5% το τρίτο τρίμηνο στα 1,40 δισεκατομμύρια ευρώ (1,62 δισεκατομμύρια δολάρια) και ξεπέρασαν τη μέση πρόβλεψη για 1,23 δισεκατομμύρια ευρώ σε δημοσκόπηση των αναλυτών της Refinitiv.
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,4% στα 5,53 δισ. ευρώ, πάνω από τα 5,46 δισ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ το κόστος κινδύνου - αντανακλώντας τις προβλέψεις για επισφαλή δάνεια - μειώθηκε κατά 56,1%.

Προς επίτευξη των στόχων του 2022

Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Agricole, Philippe Brassac, επιβεβαίωσε ότι η τράπεζα είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων του για το 2022, συμπεριλαμβανομένου ενός καθαρού κέρδους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος σήμερα να αλλάξουμε τον στόχο μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Στη λιανική τραπεζική, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5,1% στη Γαλλία και αυξήθηκαν κατά 32,6% στην Ιταλία, όπου απέκτησε την τοπική τράπεζα Creval νωρίτερα φέτος.
Ωστόσο, η Credit Agricole υστερούσε έναντι των ανταγωνιστών της στην εταιρική και επενδυτική τραπεζική (CIB), καθώς είναι λιγότερο εκτεθειμένη στην αγορά παραγώγων μετοχών και δεν επωφελήθηκε από την ανάκαμψη στις συναλλαγές μετοχών το τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης