Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Αναστολή εμβολίου Moderna για κάτω των 30 ετών

Γαλλία: Αναστολή εμβολίου Moderna για κάτω των 30 ετών
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron θα απευθύνει διάγγελμα που θα εστιάζει στην αναζωπύρωση των μολύνσεων του κορωνοϊού

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας αναστέλλει το εμβόλιο Moderna για τους κάτω των τριάντα ετών, λόγω κινδύνου μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας.
Η απόφαση βασίζεται σε γαλλική έρευνα της Epi-Phare που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.
Οι κίνδυνοι μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας εμφανίστηκαν σε νέους από δώδεκα ως είκοσι εννέα ετών.
Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με την Covid-19 αυξήθηκε κατά 156 το τελευταίο 24ωρο, η υψηλότερη ημερήσια αύξηση από τις 23 Αυγούστου, φτάνοντας το υψηλό ενός μήνα στους 6.865.
Ο αριθμός των ασθενών που έχουν μολυνθεί με την νόσο και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ αυξήθηκε κατά 40 φτάνοντας τους 1.141, ένατη συνεχή αύξηση τις τελευταίες δέκα ημέρες, μετέδιδε τη Δευτέρα το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron θα απευθύνει διάγγελμα που θα εστιάζει στην αναζωπύρωση των μολύνσεων του κορωνοϊού καθώς και στο πρόγραμμά του οικονομικής μεταρρύθμισης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.
Η χώρα κατέγραψε επίσης τις τελευταίες 24 ώρες 55 νέους θανάτους σε νοσοκομεία από την πανδημία, την υψηλότερη ημερήσια αύξηση από τις 5 Οκτωβρίου, ανεβάζοντας το σύνολο σε 91.053.
Συμπεριλαμβανομένων των θανάτων που έχουν καταγραφεί σε γηροκομεία, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της Covid-19 στη Γαλλία είναι κοντά στις 118.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης