Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία σε ΕΕ: Πληρώστε τη Λευκορωσία για τους μετανάστες όπως... την Τουρκία

Ρωσία σε ΕΕ: Πληρώστε τη Λευκορωσία για τους μετανάστες όπως... την Τουρκία
Ο Ρώσος υπουργός αναφερόταν στη συμφωνία του 2016, βάσει της οποίας η ΕΕ προσέφερε κεφάλαια στην Τουρκία
Σχετικά Άρθρα
Να καταβάλλει οικονομική βοήθεια στη Λευκορωσία για το μεταναστευτικό, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση η Ρωσία, όπως συμβαίνει με την περίπτωση της Τουρκίας, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Sergey Lavrov.
Σχολιάζοντας τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι συνεπής στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τρίτες χώρες, οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους μετανάστες για να περάσουν στην ΕΕ.
Ο Ρώσος υπουργός αναφερόταν στη συμφωνία του 2016, βάσει της οποίας η ΕΕ προσέφερε κεφάλαια στην Τουρκία, η οποία υποσχέθηκε με τη σειρά της πως θα δέχεται πίσω μετανάστες και πρόσφυγες που διέσχισαν το Αιγαίο και πέρασαν παρανόμως στην Ελλάδα.
Ο Lavrov δήλωσε πως η ΕΕ θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με τη Λευκορωσία.
Χώρες από τις οποίες πρόσφυγες εισέρχονται στην ΕΕ «θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο», δήλωσε ο Lavrov.
«Χθες, στη διάρκεια ορισμένων πολιτικών συζητήσεων εμπειρογνωμόνων ειπώθηκε: γιατί, όταν έρχονται πρόσφυγες από την Τουρκία, η ΕΕ παρέχει χρηματοδότηση ώστε να παραμείνουν στην Τουρκική Δημοκρατία; Γιατί δεν είναι δυνατό να βοηθηθούν οι Λευκορώσοι με τον ίδιο τρόπο;», δήλωσε ο Lavrov.
Δεν είναι σαφές σε ποιες πολιτικές συζητήσεις αναφερόταν, σημειώνει το AFP.

Επαφές Putin - Lukashenko

Εν τω μεταξύ, ο  πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko και ο Ρώσος ομόλογος και κύριος σύμμαχός του Vladimir Putin είχαν τηλεφωνική συνομιλία σχετικά με τις εντάσεις στα σύνορα ανάμεσα στη Λευκορωσία και την Πολωνία, όπως  ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι Putin και Lukashenko είχαν «ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση των προσφύγων, ενώ για την ίδια συνομιλία το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta μετέδωσε πως οι δύο ηγέτες εξέφρασαν ανησυχία για την παρουσία πολωνικών στρατευμάτων στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας.
Κατά τη συνομιλία «συζητήθηκαν οι σκληρές ενέργειες της πολωνικής πλευράς έναντι αμάχων», ενώ επίσης «υπογραμμίσθηκε το γεγονός ότι δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία η συγκέντρωση τακτικών πολωνικών στρατευμάτων στα σύνορα», μετέδωσε το Belta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης