Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα επέλαση του κορωνοϊού στην Ευρώπη

Νέα επέλαση του κορωνοϊού στην Ευρώπη
Σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες καταγράφουν άνοδο κρουσμάτων και θανάτων από το νέο κύμα της πανδημίας
Δραματική είναι η αύξηση κρουσμάτων και θανάτων από τον κορωνοϊό σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες το τελευταίο 24ωρο, με νέα περιοριστικά μέτρα να βρίσκονται προ των πυλών.
Ειδικότερα, η Ρωσία καταγράφει νέο αρνητικό ρεκόρ, με 1.211 θανάτους το προηγούμενο 24ωρο, μόλις μία μέρα μετά τη λήξη στις περισσότερες περιοχές της χώρας του mini lockdown μίας εβδομάδας που είχε κηρυχθεί σε εθνικό επίπεδο για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.
Στη Γερμανία, οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν 21.832 νέα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 169 θάνατοι λόγω της Covid-19 καταγράφηκαν σε όλη τη Γερμανία μέσα σε 24 ώρες. Πριν από μια εβδομάδα είχαν καταγραφεί 81 θάνατοι την ημέρα.

Σε δινή θέση η Βουλγαρία

Η Βουλγαρία ανακοίνωσε τις προηγούμενες 24 ώρες 334 θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, αριθμός άνευ προηγουμένου.
Πρόκειται για τη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου έχει εμβολιαστεί το χαμηλότερο ποσοστό του πληθυσμού.
Τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το ίδιο διάστημα είναι 5.286.
Στα βουλγαρικά νοσοκομεία νοσηλεύονται πάνω από 8.500 ασθενείς με Covid-19, εκ των οποίων οι 734 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν επί του παρόντος τα 114.000.
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη Βουλγαρία έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 25.408 νεκρούς, επί συνόλου 638.048 μολύνσεων.
Στη Δανία, ο αριθμός ημερήσιων μολύνσεων αυξάνεται σταθερά σε περίπου 2.300 τις τελευταίες ημέρες, από το χαμηλό των 200 στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Έτσι, η κυβέρνηση της Δανίας πρότεινε σήμερα την εκ νέου επιβολή της χρήσης ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά της Covid-19 -γνωστών στη χώρα ως «πάσο κορωνοϊού»- για την είσοδο σε εσωτερικούς χώρους μπαρ και εστιατορίων.
Η Δανία ήταν μία από τις λίγες χώρες που ήραν σχεδόν όλους τους περιορισμούς κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης