Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» 5% στην Tesla μετά τη δημοσκόπηση Musk - Θα πουλήσει το 10%;

tags :
«Βουτιά» 5% στην Tesla μετά τη δημοσκόπηση Musk - Θα πουλήσει το 10%;
Ο εκκεντρικός δισεκαμμυριούχος ιδρυτής της Tesla τάραξε γι άλλη μία φορά τα νερά
Σχετικά Άρθρα
(upd) «Bουτιά» 5% σημειώνει η μετοχή της Tesla στις συναλλαγές της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του Elon Musk, ο οποίος διενήργησε δημοσκόπηση στο Twitter, για το αν πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του.
Στις πρωινές συναλλαγές της Φρανκφούρτης η μετοχή έφτασε να υποχωρεί έως 9%.
Ο εκκεντρικός δισεκαμμυριούχος ιδρυτής της Tesla τάραξε γι άλλη μία φορά τα νερά.

Προς πώληση του 10%;

«Ναι» απάντησαν οι περισσότεροι χρήστες στο Twitter στη δημοσκόπηση του Εlon Musk για το αν θα πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla.
Οι ψηφοφόροι υποστήριξαν την πώληση μετοχών με μεγάλη διαφορά, με περίπου 58% «υπέρ» έναντι 42% «κατά», σύμφωνα με πληροφορίες από τους New York Times την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021.
Σημειώνεται ότι υποβλήθηκαν πάνω από 3,5 εκατομμύρια ψήφοι.
Ο Musk ξεκίνησε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2021 τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, μετά από στη συζήτηση για το πώς θα πρέπει να φορολογούνται ορισμένοι από τους πλουσιότερους Αμερικανούς.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα σεβαστεί τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, όποια και αν είναι αυτά.
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, είναι γνωστός για τα προβοκατόρικα και αμφιλεγόμενα tweets του, τα οποία έχουν κατά καιρούς προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.
Παρότι κανείς δεν γνωρίζει αν πράγματι το εννοεί, εφόσον ο Musk προχωρήσει στην πώληση του 10% των μετοχών, πέραν του γεγονότος ότι θα ρευστοποιήσει 21 δισ. δολάρια, θα καταφέρει να διακινήσει με μία μόνο συναλλαγή το 80% του ημερήσιου τζίρου της εισηγμένης στη Wall Street.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης