Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Οι φορείς στη Λιβύη να εργαστούν προς ένα αποτέλεσμα χωρίς αποκλεισμούς στις εκλογές

Κομισιόν: Οι φορείς στη Λιβύη να εργαστούν προς ένα αποτέλεσμα χωρίς αποκλεισμούς στις εκλογές
Η Τρίπολη ανακοίνωσε την καρατόμηση της υπουργού Εξωτερικών

Την ανάγκη όλοι οι φορείς στη Λιβύη να εργαστούν για ένα αποτέλεσμα χωρίς αποκλεισμούς στις επερχόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Peter Stano, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στην Υπουργό Εξωτερικών της χώρας.
«Έχουμε δει τις εξελίξεις σε σχέση με την αναστολή της Υπουργού Εξωτερικών», ανέφερε ο Stano υπογραμμίζοντας ότι «αυτή είναι μία κρίσιμη στιγμή για τη Λιβύη, η χώρα προετοιμάζεται για τις εκλογές και όλοι οι φορείς στη Λιβύη πρέπει να εργαστούν με ενότητα προς ένα αποτέλεσμα χωρίς αποκλεισμούς.
Είναι σημαντικό κομμάτι στη διαδικασία της εξεύρεσης ειρηνικής επίλυσης της κατάστασης στη χώρα».

Εκτός κυβέρνησης η ΥΠΕΞ που επέκρινε την Τουρκία

Υπενθυμίζεται πως ούτε ένα 24ωρο μετά την επίσκεψη του μεταβατικού πρωθυπουργού της Λιβύης, Abdul Hamid Dbeibeh, στην Άγκυρα, όπου συναντήθηκε με τον Recep Tayyip Erdogan, η Τρίπολη ανακοίνωσε την καρατόμηση της υπουργού Εξωτερικών, Najla Mangoush.
Σύμφωνα με το Προεδρικό Συμβούλιο της Λιβύης η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή η Mangoush «κινείται μόνη της στην εξωτερική πολιτική και δεν συντονίζεται με την κυβερνητική πολιτική».
Η Mangoush, δικηγόρος και ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορείται πως έλαβε αποφάσεις για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής χωρίς να έχει συμβουλευτεί το Προεδρικό Συμβούλιο.
Η πολιτικός πρόσκειται στον στρατηγό Khalifa Haftar, τον ισχυρό άνδρα της Λιβύης που θα είναι και υποψήφιος για την προεδρία στις επικείμενες εκλογές ενώ έχει εξοργίσει πολλές φορές την Τουρκία και τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, κατά την επίσκεψη του στη Λιβύη τον περασμένο Μάιο, καθώς επέμενε και πίεζε για την απομάκρυνση όλων των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων από τη χώρας της. Μεταξύ αυτών φυσικά, και των Τούρκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης