Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Συμφωνία για την παραπομπή πελατών hedge funds στην BNP Paribas

Credit Suisse: Συμφωνία για την παραπομπή πελατών hedge funds στην BNP Paribas
Συμφωνία με την BNP Paribas στον απόηχο της κατάρρευσης του fund Archegos
Σχετικά Άρθρα
Σε συμφωνία για την παραπομπή πελατών hedge funds στην ανταγωνιστική BNP Paribas κατέληξε η Credit Suisse, μετά την απόφαση της ελβετικής τράπεζας να εγκαταλείψει την prime broking και ορισμένες επιχειρήσεις παραγώγων στον απόηχο του σκανδάλου Archegos.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η είδηση ​​έρχεται αφότου η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα σταματήσει να χρηματοδοτεί hedge funds κλείνοντας το μεγαλύτερο μέρος της κύριας χρηματιστηριακής της δραστηριότητας, τμήμα που κατηγορείται για ζημίες 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων όταν το επενδυτικό ταμείο Archegos Capital Investment χρεοκοπούσε τον Μάρτιο.

Στον απόηχο της κατάρρευσης του Archegos η συμφωνία

Η κατάρρευση της Archegos πυροδότησε μια καταδικαστική ανεξάρτητη έκθεση που επέκρινε τη διαχείριση κινδύνου από την τράπεζα και έθεσε ερωτήματα σχετικά με την ικανότητά της μακροπρόθεσμα να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους της.
Τη Δευτέρα, η Credit Suisse δήλωσε ότι στρατολόγησε την BNP Paribas για να βοηθήσει τους πελάτες της που εκκαθαρίζουν τα κύρια προϊόντα και παράγωγα να βρουν νέους παρόχους, μια κίνηση που οι παρατηρητές του κλάδου είπαν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στην ελβετική τράπεζα, καθώς η κύρια μονάδα υπηρεσιών της υπήρξε βασικός παράγοντας εισοδήματα.
«Η Credit Suisse θα υποστηρίξει πελάτες που επηρεάζονται καθώς επιλέγουν εναλλακτικούς παρόχους Prime Services της επιλογής τους», ανέφερε η τράπεζα.
«Σε περίπτωση που οι πελάτες επιδιώξουν να επωφεληθούν από τη συμφωνία παραπομπής μεταξύ της Credit Suisse και της BNP Paribas, θα υπάρχει μια βελτιωμένη διαδικασία που θα τους διευκολύνει να λαμβάνουν Prime Services από την BNP Paribas, σύμφωνα με τους όρους της», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης