Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μηδένισε τους θανάτους από κορωνοϊό η Ιαπωνία

Μηδένισε τους θανάτους από κορωνοϊό η Ιαπωνία

Η τελευταία φορά που η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ανακοίνωσε ότι δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από κορωνοϊό ήταν πριν από έναν χρόνο και πλέον

Κάθετη πτώση παρουσιάζουν οι θάνατοι και ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα στην Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, χθες Κυριακή ανακοινώθηκαν μηδέν νέες μολύνσεις από τον Covid, κάτι που είχε να συμβεί από 2η Αυγούστου 2020.
Μία ημέρα πριν, δηλαδή το περασμένο Σάββατο, είχαν διαπιστωθεί τρεις θάνατοι από τις επιπλοκές που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.
Ο αριθμός των κρουσμάτων είχε κορυφωθεί τον Αύγουστο, φθάνοντας τα 25.000 σε ημερήσια βάση, κυρίως λόγω της πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα.

Στο 70% το ποσοστό εμβολιασμού

Σημειώνεται ότι στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου η εμβολιαστική κάλυψη έχει ξεπεράσει το 70% του πληθυσμού.
Σύμφωνα με το Reuters, η Ιαπωνία έχει καταγράψει συνολικά πάνω από 18.300 θανάτους εξαιτίας της Covid-19, επί συνόλου 1,72 εκατ. μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα.

Αναμνηστικές δόσεις

Για να αποτρέψει νέα αναζωπύρωση της πανδημίας τον χειμώνα, η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να αρχίσει τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 εντός Δεκεμβρίου, ενώ προσπαθεί να εξασφαλίσει θεραπείες σε μορφή δισκίων για τις πιο ήπιες περιπτώσεις, ώστε να μειωθούν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης