Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκρηξη κρουσμάτων Covid και θανάτων στην πλέον εμβολιασμένη πολιτεία των ΗΠΑ – Εκτεταμένη διασπορά του ιού

Έκρηξη κρουσμάτων Covid και θανάτων στην πλέον εμβολιασμένη πολιτεία των ΗΠΑ – Εκτεταμένη διασπορά του ιού
Καταγράφηκαν 527 κρούσματα Covid - αριθμός ρεκόρ- στην πλέον εμβολιασμένη πολιτεία των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Το Βερμόντ, η πολιτεία με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στις ΗΠΑ, κατέγραψε ρεκόρ ημερήσιων θανάτων και κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας.
Στις 4 Νοεμβρίου 2021 ανακοίνωσε 527 κρούσματα και έξι θανάτους.
Πρόκειται για αριθμό θανάτων, που έχει να καταγραφεί από τις 6 Δεκεμβρίου 2020.
Μεταξύ 25 Αυγούστου και 3 Νοεμβρίου, οι θάνατοι μεταξύ του πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού αντιστοιχούσαν σε περισσότερο από το 60% επί του συνόλου της πολιτείας.
Συνολικά, 62 από τους 103 ανθρώπους που πέθαναν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των 10 εβδομάδων ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τα εμβολιαστικά δεδομένα της πολιτείας, όπως γράφει ο ιστότοπος Epoch Times.
Ο κυλιόμενος μέσος όρος επτά ημερών των νέων κρουσμάτων Covid στο Βερμόντ έφτασε σε επίπεδο ρεκόρ στα μέσα Σεπτεμβρίου και έκτοτε έχει ανοδική τάση.

Το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στις ΗΠΑ

Ο κυβερνήτης του Βερμόντ, Phil Scott, δήλωσε ότι το 70% έως 85% των νοσηλειών και των νοσηλειών στις μονάδες εντατικής θεραπείας ήταν μεταξύ ατόμων που δεν είχαν υποβληθεί στο εμβόλιο για τον ιό.
Ζήτησε την επιτάχυνση των εμβολιασμών, αν και το 90% των ενηλίκων στο Βερμόντ είναι εμβολιασμένοι.
Το Βερμόντ κατέγραφε λιγότερους από 60 συνολικά θανάτους πριν από τη χειμερινή έκρηξη του 2020 και πριν από την έγκριση των τριών εμβολίων για τον ιό.
Έκτοτε, ο αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί σε 384, από τις 6 Νοεμβρίου.
Η πολιτεία αναφέρει ότι 72 από τους συνολικούς θανάτους ήταν μεταξύ ατόμων που εμβολιάστηκαν κατά του ιού.

Αυξάνονται νοσηλείες και θάνατοι

Οι λοιμώξεις, οι νοσηλείες και οι θάνατοι που συνδέονται με τον Covid έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες μεταξύ των ατόμων που έχουν κάνει εμβόλιο, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων σημειώθηκε μεταξύ μη εμβολιασμένων Αμερικανών, σύμφωνα με τα δεδομένα.
Το ποσοστό των μολύνσεων και των θανάτων μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων αυξήθηκε κατά προσέγγιση δέκα φορές από τα τέλη Ιουνίου έως τα μέσα Αυγούστου, σύμφωνα με τα CDC.
Το ποσοστό νοσηλειών που σχετίζονται με τον ιό μεταξύ των εμβολιασμένων αυξήθηκε περισσότερο από οκτώ φορές την ίδια περίοδο.
Το Βερμόντ έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των 50 πολιτειών των ΗΠΑ, με το 71,6% του συνολικού πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

state_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης