Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Εντός του Νοεμβρίου ξεκινά η χορήγηση του χαπιού της Merck κατά του Covid

Βρετανία: Εντός του Νοεμβρίου ξεκινά η χορήγηση του χαπιού της Merck κατά του Covid
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως έχει διασφαλίσει 480.000 δόσεις του φαρμάκου της Merck, όπως επίσης και 250.000 δόσεις από το αντιικό φάρμακο που έχει αναπτύξει η επίσης αμερικανική Pfizer 
Σχετικά Άρθρα

Με διαδικασίες - εξπρές προχωρά από τις βρετανικές αρχές η χορήγηση του νέου χαπιού της Merck κατά του κορωνοϊού, αφότου οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές έδωσαν την έγκριση τους, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021.

H πρωτια

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε το φάρμακο της αμερικανικής φαρμακευτικής, οπότε θα γίνει και η πρώτη που θα το χορηγήσει σε ασθενείς.
Πραγματικά, σε σημερινές δηλώσεις της η επικεφαλής υγειονομική σύμβουλος του UK Health Security Agency, Susan Hopkins ανακοίνωσε πως η χορήγηση του θα ξεκινήσει πριν τα τέλη του μηνός, αν και σε πρώτη φάση σε δοκιμαστικό πρόγραμμα.

Προμηθεια και από τη Pfizer

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως έχει διασφαλίσει 480.000 δόσεις του φαρμάκου της Merck, όπως επίσης και 250.000 δόσεις από το αντιικό φάρμακο που έχει αναπτύξει η επίσης αμερικανική Pfizer.
Αναφορικά με το φάρμακο της Pfizer, η Hopkins υποστήριξε πως βρίσκεται ακόμη σε στάδιο δοκιμών από τις αρχές, αλλά πιθανότατα θα λάβει επίσης έγκριση μέχρι τις αρχές της νέας χρονιάς.

H εμπειρία

Θυμίζουμε πως η Βρετανία ήταν και η πρώτη χώρα παγκοσμίως που έδωσε το πράσινο φως σε εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, ξεκινώντας έτσι πρώτη και το εθνικό της εμβολιαστικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να προχωρήσει γρήγορα και στην άρση των περιοριστικών μέτρων.
Όμως, το επόμενο κύμα της Delta την βρήκε δίχως περιοριστικά μέτρα και με εξασθενημένη την ισχύ των εμβολίων, με αποτέλεσμα την αναζωπύρωση της πανδημίας και την εκ νέου εκτίναξη των κρουσμάτων και των νεκρών.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης