Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk (Tesla): Πώς σήκωσε το γάντι… για την αναδιανομή του πλούτου με προκλητική δημοσκόπηση – To Twitter πουλάει το 10% των μετοχών

Musk (Tesla): Πώς σήκωσε το γάντι… για την αναδιανομή του πλούτου με προκλητική δημοσκόπηση –  To Twitter πουλάει το 10% των μετοχών

Οι ψηφοφόροι που συμμετείχαν υποστήριξαν την πώληση μετοχών της Tesla από τον Musk με μεγάλη διαφορά, με περίπου 58% «υπέρ» έναντι 42% «κατά» - Υποβλήθηκαν πάνω από 3,5 εκατομμύρια ψήφοι 

Σχετικά Άρθρα
(Upd) «Ναι» απάντησαν οι περισσότεροι χρήστες στο Twitter στη δημοσκόπηση του Εlon Musk για το αν θα πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla.
Οι ψηφοφόροι υποστήριξαν την πώληση μετοχών με μεγάλη διαφορά, με περίπου 58% «υπέρ» έναντι 42% «κατά», σύμφωνα με πληροφορίες από τους New York Times την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021.
Σημειώνεται ότι υποβλήθηκαν πάνω από 3,5 εκατομμύρια ψήφοι.
Ο Musk ξεκίνησε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2021 τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, μετά από στη συζήτηση για το πώς θα πρέπει να φορολογούνται ορισμένοι από τους
πλουσιότερους Αμερικανούς.


Θα σεβαστεί το αποτέλεσμα 


Ο ίδιος δήλωσε ότι θα σεβαστεί τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, όποια και αν είναι αυτά.
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, είναι γνωστός για τα προβοκατόρικα και αμφιλεγόμενα tweets του, τα οποία έχουν κατά καιρούς προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.
Παρότι κανείς δεν γνωρίζει αν πράγματι το εννοεί, εφόσον ο Musk προχωρήσει στην πώληση του 10% των μετοχών, πέραν του γεγονότος ότι θα ρευστοποιήσει 21 δισ. δολάρια, θα καταφέρει να διακινήσει με μία μόνο συναλλαγή το 80% του ημερήσιου τζίρου της εισηγμένης στη Wall Street.


MUSKsssssssssssss.PNG
To.. ιστορικό της δημοσκόπησης..

Σε απάντηση στην τελευταία… μόδα για την αναδιανομή του πλούτου την οποία υποστήριξαν διαπρυσίως οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της δημοσιονομικής τους πολιτικής
, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Elon Musk, δήλωσε προκλητικά ότι «πολλά λέγονται τον τελευταίο καιρό από τα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη (σ.σ. στους ισολογισμούς των εταιρειών) ως μέσο φοροαποφυγής» και προκάλεσε μια δημοσκόπηση στο Twitter στην οποία ρώτησε τα 62,5 εκατομμύρια των ακολούθων του εάν θα πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla.
Η δημοσκόπηση ξεκίνησε με αφορμή τη δημόσια συζήτηση στις ΗΠΑ για τη φορολογία επί των κερδών στις μετοχές - με δεδομένα τα ταράστια κέρδη που αποκόμιαε το πλουσιότερο 1% απο τη Wall το διάστημα της πανδημίας.
Πρόκειται για ένα πακέτο μετοχών, αξίας περίπου 21 δισ. δολαρίων, με βάση το γεγονός ότι ο διάσημος δισεκατομμυριούχος διαθέτει συνολικά 170,5 εκατ. μετοχές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει εκτοξευθεί κατά 74% μέσα στο 2021, καθώς την Παρασκευή 5 Νοεμβερίου 2021 2021 έκλεισε σε επίπεδα άνω των 1.222 ευρώ.

«Ναι» από το 53%

Μέχρι και τις 11.00 το βράδυ του Σαββάτου (ώρα Νέας Υόρκης) και τέσσερις ώρες αργότερα, περίπου 2 εκατ. χρήστες του Twitter είχαν λάβει μέρος στη δημοσκόπηση, με τουλάχιστον το 55% να τάσσεται υπέρ της πώλησης των 170,5 εκατ. μετοχών.
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, είναι γνωστός για τα προβοκατόρικα και αμφιλεγόμενα tweets του, τα οποία έχουν κατά καιρούς προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Το 83% του τζίρου της Wall

Παρότι κανείς δεν γνωρίζει αν πράγματι το εννοεί, εφόσον ο Musk προχωρήσει στην πώληση του 10% των μετοχών, πέραν του γεγονότος ότι θα ρευστοποιήσει 21 δισ. δολάρια, θα καταφέρει να διακινήσει με μία μόνο συναλλαγή το 80% του ημερήσιου τζίρου της εισηγμένης στη Wall Street.

Και όμως, διπλά κερδισμένος….

Το μήνυμα που επιθυμεί να στείλει ο Musk… απειλώντας να ρευστοποιήσει μέρος των συμμετοχών του ως απάντηση στη σοσιαλιστικό αίτημα για αναδιανομή του πλούτου είναι το σενάριο του σεισμού της απόσυρσης από την αγορά και το σενάριο της κατάρρευσής της – και όλο αυτό από την κίνηση ενός μόνο μεγάλου «παίκτη».
Από την άλλη πλευρά, για τον Musk - που θα χαιρόταν να «αναγκαστεί» να απορρίψει ένα σημαντικό μέρος των μετοχών της Tesla στην υψηλότερη τιμή όλων των εποχών - καθώς θα κατακλυστεί από ρευστότητα και στη συνέχεια θα να κατηγορήσει τους Δημοκρατικούς για την ανοησία τους…
Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη εβδομάδα μπορεί να καταστούμε μάρτυρες μιας κατάρρευση της τιμής των μετοχών της Tesla, κάτι που θα μπορούσε να επεκταθεί γρήγορα στην ευρύτερη αγορά - γεγονός για το οποίο μπορεί να κατηγορήσει ξανά τους Δημοκρατικούς!

Το μήνυμα

Η απειλή δεν πρέπει να ληφθεί.. με ελαφρότητα ειδικά αφού δήλωσε ο Musk ότι θα «τηρήσει τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος».
Ελάτε να το σκεφτείτε, παρά τα απώτερα κίνητρα του Musk, εάν κερδίσει το «ναι» και εάν η μετοχή της Tesla πέσει κατακόρυφα την επόμενη εβδομάδα μετά τη λήξη της δημοσκόπησης σε 21 ώρες, το αποτέλεσμα θα ήταν ένα ακόμη πιο ξεκάθαρο μήνυμα προς τους Δημοκρατικούς μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα στη Βιρτζίνια την προηγουμένη εβδομάδα.

Οι κόκκινη χιονοστιβάδα

Η κατάρρευση της αγοράς θα ήταν πραγματικά το κερασάκι στην τουρτα που θα οδηγήσει σε κόκκινη χιονοστιβάδα στις ενδιάμεσες εκλογές τον επόμενο Νοέμβριο, ειδικά άλλοι δισεκατομμυριούχοι CEO ακολουθούν τα βήματα του Musk σε δημοσκοπήσεις μεσω Twitter» για το αν θα έπρεπε και αυτοί να… οδηγήσουν τη μετοχή τους σε ελεύθερη πτώση.
«Βρισκόμαστε μάρτυρες των μαζών του Twitter να αποφασίζουν το αποτέλεσμα ενός στοιχήματος  25 δισεκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο διαχειριστής κεφαλαίων Chamath Palihapitiya σε απάντηση στο tweet του Μασκ.
ελον.PNG
Καταπολέμηση της πείνας

Το tweet του Σαββάτου (7 Νοεμβρίου 2021) είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα που ο Musk συζήτησε την πώληση μετοχών της Tesla.
Tην περασμένη εβδομάδα, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2021, ο Musk προκάλεσε έναν αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών που δήλωσε ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό του πλούτου του δισεκατομμυριούχου θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση της πείνας στον κόσμο.
Έγραψε ότι θα πουλούσε μετοχές της Tesla εάν το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων μπορούσε να περιγράψει με συγκεκριμένο τρόπο στο Twitter τα οικονομικά δεδομένα.

Οι φιλελεύθεροι των πανεπιστημίων

Και μετά, υπήρχαν οι φιλελεύθεροι, που δκακηρυγμένο πολιτικό στοχο τη δήμευση του πλούτου επιτυχημένων επιχειρηματιών, όπως ο Γάλλος οικονομολόγος Gabriel Zucman από τη… σοσιαλιστική Μέκκα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι «ανυπομονούσε για την ημέρα που προκειμένου ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο να καταβάλει κάποιο φόρο δεν εξαρτάται από μια δημοσκόπηση στο Twitter».
Είθε να μην έρθει εκείνη η ημέρα...
ελλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλ.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης