Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Πώς αντιμετωπίζει η Ελλάδα την αύξηση κρουσμάτων

Deutsche Welle: Πώς αντιμετωπίζει η Ελλάδα την αύξηση κρουσμάτων
Σε αναλογία πληθυσμού, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν είναι τόσο υψηλός όσο σε άλλες χώρες της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης

Στη σημερινή διαδικτυακή της σελίδα η Deutsche Welle αφιερώνει άρθρο για το πώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ξέσπασμα του 4ου κύματος πανδημίας.
Η επιλογή της χώρας δεν είναι τυχαία.
Η Ελλάδα αποτελεί από το καλοκαίρι και πάλι προορισμό Γερμανών τουριστών για τις διακοπές τους.
Μάλιστα, όπως ο αρθρογράφος σημειώνει “η Ελλάδα είναι ακόμη πιο δημοφιλής προορισμός για τους Γερμανούς από ό,τι παλαιότερα, κυρίως τα νησιά της.
Σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ TUI αυτό το καλοκαίρι η Κρήτη κατάφερε να αντικαταστήσει τη Μαγιόρκα ως τον πιο δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό.
Ωστόσο, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, θα μπορούσε να επιβραδυνθεί από την πανδημία”.
Ο Γερμανός δημοσιογράφος περιγράφει τα νέα, αυστηρότερα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, που στοχεύουν κυρίως στους ανεμβολίαστους και τις προσπάθειες που κάνει για να τους πείσει να εμβολιαστούν.
Σημειώνει: “Σε αναλογία πληθυσμού, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν είναι τόσο υψηλός όσο σε άλλες χώρες της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης, Κροατία, Σλοβενία, Ρουμανία, Βουλγαρία ή και Ουκρανία.
Αλλά σε σχέση με άλλες χώρες, όπως Ιταλία, Γαλλία ακόμη και Γερμανία, είναι σαφώς πολύ αυξημένος … σε ό,τι αφορά στην εμβολιαστική της εκστρατεία, η Ελλάδα, σε διεθνή σύγκριση, δεν τα πάει και τόσο άσχημα. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ένα 59% του πληθυσμού της είναι πλήρως εμβολιασμένο.
Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανέρχεται στο 64%.
Όμως η συγκέντρωση μη εμβολιασμένων στην περιφέρεια κάνει τα κρούσματα να εκτοξεύονται στα ύψη”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης