Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merck VS Pfizer: Ξεκίνησε η κούρσα για το φάρμακο κατά της Covid - Τι γνωρίζουμε για τα δύο χάπια

Merck VS Pfizer: Ξεκίνησε η κούρσα για το φάρμακο κατά της Covid - Τι γνωρίζουμε για τα δύο χάπια
Ποια είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα…

Στην κούρσα για το χάπι του κορωνοϊού εισήλθε την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 η Pfizer δημοσιεύοντας ενθαρρυντικά στοιχεία, μία ήμερα αφότου το το φάρμακο της Merck & Co. και της Ridgeback Biotherapeutics LP, το molnupiravir, έλαβε έγκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Και ενώ το χάπι Pfizer έδειξε 89% μείωση της νοσηλείας ή θανάτου σε άτομα υψηλού κινδύνου που έχουν μολυνθεί από τον Covid-19, και το Merck's έδειξε μείωση 50%, «δεν μπορούμε ακόμα να τα συγκρίνουμε μέχρι να γίνει σαφέστερο το προφίλ κινδύνου των ασθενών», σύμφωνα με τον αναλυτή του Bloomberg Intelligence, Sam Fazeli.

Σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα μέχρι τώρα έχουν ως εξής:

Δοσολογία του Paxlovid της Pfizer: Δύο φορές τη μέρα για πέντε ημέρες
Δοσολογία του Molnupiravir της Merck: Δύο φορές τη μέρα για πέντε ημέρες
Παραγωγή του Paxlovid της Pfizer: Αναμένεται να φτιάχνει 180.000 πακέτα έως το τέλος της χρονιάς και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ως τα τέλη του 2022.
Παραγωγή του Molnupiravir της Merck: Αναμένεται να παράξει 10 εκατομμύρια θεραπείες έως τα τέλη της χρονιάς, έχει δώσει άδειες σε άλλες εταιρείες για παραγωγή γενοσήμου και σχεδιάζει αύξηση παραγωγής.
Κατάσταση αναφορικά με την αδειοδότηση του Paxlovid της Pfizer: Σχεδιάζει να προσθέσει κλινικά δεδομένα στις ΗΠΑ για να λάβει αδειοδότηση.
Κατάσταση αναφορικά με την αδειοδότηση του Molnupiravir της Merck:
Εγκρίθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και έκανε αίτηση στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης