Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υποχρεωτικό εμβολιασμό έναντι της Covid ακόμη και για τα παιδιά 5 ετών προσανατολίζεται το Σαν Φρανσίσκο

Σε υποχρεωτικό εμβολιασμό έναντι της Covid ακόμη και για τα παιδιά 5 ετών προσανατολίζεται το Σαν Φρανσίσκο

Πρωτοφανής απόφαση των Αρχών της αμερικανικής Κομητείας για επέκταση του εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών

Να υποχρεώνει ακόμα και 5χρονα παιδιά να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδό τους σε κλειστούς χώρους, όπως εστιατόρια, γυμναστήρια κ.λπ., προσανατολίζεται το Σαν Φρανσίσκο.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια της ανακοίνωσης του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Gavin Newsom, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των μαθητών δημοτικού έως και γυμνασίου, αλλά της ομόφωνης έγκρισης των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) για την ευρεία χρήση του εμβολίου της Pfizer-BioNTech σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.
Πρόκειται για απόφαση που αφορά εκατομμύρια μαθητές και θεωρείται άνευ προηγουμένου στις ΗΠΑ σε τόσο μεγάλη κλίμακα, με τους εμβολιασμούς να εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

«Καταστροφικός ο κορωνοϊός και για τα παιδιά»

«Θέλουμε να τερματίσουμε αυτή την πανδημία.
Είμαστε όλοι εξαντλημένοι από αυτήν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημοκρατικός κυβερνήτης στους δημοσιογράφους, σε ένα γυμνάσιο του Σαν Φρανσίσκο.
Σημείωσε, ακόμα, ότι το κλείσιμο των σχολείων είχε επιζήμιες κοινωνικές και ψυχικές επιπτώσεις στα παιδιά.
«Ο κίνδυνος από τον Covid-19 είναι πολύ υψηλός και πολύ καταστροφικός για τα παιδιά μας και πολύ υψηλότερος απ' ό,τι για πολλές άλλες ασθένειες για τις οποίες εμβολιάζουμε τα παιδιά» δήλωσε, στο ίδιο πνεύμα, η διευθύντρια των CDC, Rochelle Walensky.
Έτσι, οι μαθητές που θα αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο θα αναγκαστούν να κάνουν μαθήματα από το σπίτι.
Το περιθώριο που αναμένεται να δώσει το Σαν Φρανσίσκο στους γονείς των παιδιών είναι δύο μήνες.

Η στάση των γονιών

Ωστόσο, πρόσφατη δημοσκόπηση αποκάλυψε πως το 1/3 των γονιών απαντούν ότι δεν θα επιτρέψουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, ενώ το 27% αυτών απάντησαν ότι θα προχωρήσουν ευθύς αμέσως στον εμβολιασμό των παιδιών τους.
Σημειώνεται πως το ποσοστό θνησιμότητας παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας από τον Covid-19 στις ΗΠΑ είναι 0,1%, με πλήθος ερευνών και επιστημόνων να επισημαίνουν κινδύνους που ενδέχεται να προκληθούν στην υγεία των παιδιών από τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.

Τι ισχύει σήμερα

Αυτή τη στιγμή, κανείς στο Σαν Φρανσίσκο άνω των 12 ετών δεν επιτρέπεται να εισέλθει σε εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και άλλες δραστηριότητες εάν δεν έχει εμβολιαστεί.
Εν τω μεταξύ, δεν υπάρχει πρόβλεψη για επίδειξη αρνητικού rapid test για την είσοδο σε δραστηριότητες, παρά την παραδοχή ότι και οι πλήρως εμβολιασμένοι ενδέχεται να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης