Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βιέννη: Εκτός νυχτερινής ζωής οι ανεμβολίαστοι - Σκέψεις για τεστ και σε εμβολιασμένους

Βιέννη: Εκτός νυχτερινής ζωής οι ανεμβολίαστοι - Σκέψεις για τεστ και σε εμβολιασμένους
Στο τραπέζι βρίσκεται η διενέργεια τεστ και για τους εμβολιασμένους
Σχετικά Άρθρα
Σε αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από τη νυχτερινή ζωή - και όχι μόνο - προχωρά η πόλη της Βιέννης.
Η πόλη της Βιέννης θα επιτρέπει την πρόσβαση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και κομμωτήρια, μπαρ και κλαμπ μόνο σε άτομα που είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν αναρρώσει από την COVID-19 έως το τέλος της εβδομάδας – απαγορεύοντας ουσιαστικά στους ανεμβολίαστους να συμμετέχουν στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Βιέννης.
Επιπλέον, στο τραπέζι βρίσκεται η διενέργεια τεστ και για τους εμβολιασμένους.

Κριτική του δημάρχου της Βιέννης στην κυβέρνηση

Η Βιέννη προηγείται λίγες μέρες από το ομοσπονδιακό επίπεδο, όπου παρόμοια μέτρα θα εισαχθούν όταν η πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας φτάσει το 25%, κάτι που αναμένεται να συμβεί την επόμενη εβδομάδα, εάν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση.
Ωστόσο, ο δήμαρχος της Βιέννης παραμένει δύσπιστος σχετικά με την προσέγγιση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Euractiv.
«Το να περιμένεις πάντα μέχρι να επιτευχθεί ένα συγκεκριμένο όριο πληρότητας στις μονάδες εντατικής θεραπείας για να εφαρμοστούν μέτρα μετά είναι πολύ αργά, νομίζω», δήλωσε ο δήμαρχος της Βιέννης  Michael Ludwig την Πέμπτη.
Ο δήμαρχος της Βιέννης πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να ληφθούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα εάν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση. Ονόμασε την πιθανή εισαγωγή απαιτήσεων δοκιμών για τα εμβολιασμένα άτομα ως ένα από τα μέτρα που βρίσκονται επί του παρόντος.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, το 62,9% του συνολικού πληθυσμού της Αυστρίας έχει μέχρι στιγμής εμβολιαστεί, ενώ έχουν αναφερθεί 11.419 θάνατοι που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.
Την Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι πάνω από 8.500 νέα κρούσματα COVID-19 καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες – 32% περισσότερα από την προηγούμενη ημέρα και ο υψηλότερος αριθμός του έτους.
Λόγω του υψηλού ποσοστού μόλυνσης, η Γερμανία αξιολογεί επί του παρόντος την έκδοση ταξιδιωτικής προειδοποίησης για την Αυστρία, η οποία θα ήταν καταστροφική για τον τομέα του χειμερινού τουρισμού της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης