Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαστική ήττα για την Blue Origin του Bezos - Στη Space X του Musk η σύμβαση προσσελήνωσης από τη NASA ύψους 2,9 δισ. δολ.

Δικαστική ήττα για την Blue Origin του Bezos - Στη Space X του Musk η σύμβαση προσσελήνωσης από τη NASA ύψους 2,9 δισ. δολ.
Ο Bezos δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν ήταν εκείνη που ήθελαν στη Blue Origin

Απορρίφθηκε η αγωγή της Blue Origin κατά της NASA για τη σύμβαση προσσελήνωσης ύψους 2,9 δισ. δολαρίων που ανατέθηκε στη SpaceX του Elon Musk.
Όπως αναφέρει το CNBC, μετά από δικαστική μάχη μηνών ο ομοσπονδιακός δικαστής έβαλε τέλος στη διαμάχη ανάμεσα στην εταιρεία του Jeff Bezos και τη NASA, αποφασίζοντας υπέρ της τελευταίας.
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η NASA αναφέρει ότι η συνεργασία με τη SpaceX θα συνεχιστεί το συντομότερο δυνατό.
«Θα υπάρξουν επικείμενες ευκαιρίες, ώστε οι εταιρείες να συνεργαστούν με τη NASA στην καθιέρωση της ανθρώπινης παρουσίας στη Σελήνη μακροπρόθεσμα, υπό το πρόγραμμα “Άρτεμις”», αναφέρει η ανακοίνωση.
Εκπρόσωπος της Blue Origin δήλωσε στο CNBC ότι η αγωγή της εταιρείας «ανέδειξε τα σημαντικά ζητήματα ασφαλείας του συστήματος προσσελήνωσης, τα οποία ούτως ή άλλως πρέπει να αντιμετωπιστούν».
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Bezos δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν ήταν εκείνη που ήθελαν στην Blue Origin, ωστόσο σημείωσε ότι θα γίνει σεβαστή, υπονοώντας ότι δεν θα ασκήσει έφεση.
Η SpaceX δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του CNBC για σχολιασμό, αλλά ο Elon Musk τρόλαρε το αφεντικό της Amazon «ανεβάζοντας» στο Twitter μια σκηνή από την ταινία «Δικαστής Ντρεντ».

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης