Τελευταία Νέα
Διεθνή

BoE: Αψήφησε τις αγορές, διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια... προς το παρόν

BoE: Αψήφησε τις αγορές, διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια... προς το παρόν
H BoE διατήρησε ζωντανή την προοπτική σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής σύντομα
Σχετικά Άρθρα

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας, αψηφώντας την πίεση από αγορές και επενδυτές για αύξηση επιτοκίων.
Ωστόσο, η BoE διατήρησε ζωντανή την προοπτική σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής σύντομα, καθώς αναφέρει ότι πιθανώς θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια από το ιστορικό χαμηλό του 0,1% τους επόμενους μήνες, εάν συνεχιστεί η οικονομική ανάκαμψη.
Επτά εκ των εννέα μελών της νομισματικής επιτροπής της ΒοΕ ψήφισαν κατά της αύξησης των επιτοκίων προς το παρόν, αναμένοντας περαιτέρω στοιχεία για την απασχόληση, μετά την άρση των μέτρων προστασίας από την κυβέρνηση.
Μόλις δύο μέλη - ο αναπληρωτής διοικητής Dave Ramsden και ο Michael Saunders - ψήφισαν υπέρ της άμεσης αύξησης των επιτοκίων κατά 15 μονάδες βάσης.

Επιφυλακτική η BoE

H επιφυλακτική στάση της BoE έρχεται μόλις μία ημέρα μετά το «πράσινο φως» από τη Federal Reserve των ΗΠΑ στην έναρξη του tapering.
Όπως σημειώνει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πιο κατηγορηματική, όσον αφορά την αποφασιστικότητά της να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισμαιτκή της πολιτικής, με την πρόεδρο Christine Lagarde να δηλώνει ότι η ΕΚΤ είναι πολύ απίθανο να αυξήσει τα επιτόκια την επόμενη χρονιά.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης