Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά 6 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά 6 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα
Οι περιορισμοί αίρονται στο νομισματικό μπλοκ, αλλά οι ελλείψεις πρώτων υλών στον μεταποιητικό τομέα επηρεάζουν την ανάπτυξη

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε με τον πιο αδύναμο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών τον Οκτώβριο, καθώς τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και τα υλικοτεχνικά ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία, οδήγησαν τις τιμές παραγωγής σε αύξηση με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο δεκαετιών, σύμφωνα με έρευνα.
Οι περιορισμοί αίρονται στο νομισματικό μπλοκ, αλλά οι ελλείψεις πρώτων υλών στον μεταποιητικό τομέα επηρεάζουν την ανάπτυξη και η κλειστή ζήτηση που απελευθερώνεται στον κλάδο των υπηρεσιών μειώνεται.
Ο Flash Composite Purchasing Managers' Index (PMI) της IHS Markit, ένας ενδεικτικός δείκτης της συνολικής οικονομικής κατάστασης, υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών στο 54,2 τον Οκτώβριο από 56,2 τον Σεπτέμβριο.
Ο δείκτης PMI υπηρεσιών υποχώρησε στο χαμηλό εξαμήνου των 54,6 τον Οκτώβριο από 56,4, μια βαθμίδα χαμηλότερη από την προκαταρκτική εκτίμηση του 54,7, αλλά παραμένει άνετα πάνω από το όριο των 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.
Ωστόσο, η ζήτηση αποδυναμώθηκε και ο νέος επιχειρηματικός δείκτης υποχώρησε στο 55,1 από 55,3.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης