Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος κίνδυνος shutdown για τις ΗΠΑ - Νέο ορόσημο στις 3/12

tags :
Νέος κίνδυνος shutdown για τις ΗΠΑ - Νέο ορόσημο στις 3/12

Η επόμενη απειλή για ένα shutdown των ομοσπονδιακών υπηρεσιών έρχεται τα μεσάνυχτα της 3ης Δεκεμβρίου, όταν σταματάει η ροή χρημάτων από το προσωρινό πρόγραμμα δαπανών που ενεργοποίησε το Κογκρέσο.

Η χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης εκπνέει σε ένα μήνα και τα μέλη του Κογκρέσου που έχουν ηγετικές θέσεις διαπληκτίζονται, προβλέποντας ένα ακόμη νομοσχέδιο αυτόματων δαπανών, προκειμένου να αποτραπεί μία προσωρινή διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αναφέρει το Politico.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αδυνατούν ακόμη και να συμφωνήσουν στον τρόπο με τον οποίο, θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τις σχετικές διαπραγματεύσεις.
«Μένουμε στάσιμοι» δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής R. Shelbyαπό την Αλαμπάμα, καθώς έβγαινε από μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, μεταξύ των ηγετών στις επιτροπές κονδυλίων της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Επρόκειτο για την πρώτη «ακρογωνιαία» συνάντηση για το οικονομικό έτος που βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Τότε κάνε μία πρόταση!» Δήλωσε ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής αποζημιώσεων της Γερουσίας Δημοκρατικός P. Lihi, απαντώντας στα παράπονα Ρεπουμπλικάνου συναδέλφου του, σχετικά με τα προγράμματα χρηματοδότησης που προωθούν οι Δημοκρατικοί.
Η επόμενη απειλή για ένα shutdown των ομοσπονδιακών υπηρεσιών έρχεται τα μεσάνυχτα της 3ης Δεκεμβρίου, όταν σταματάει η ροή χρημάτων από το προσωρινό πρόγραμμα δαπανών που ενεργοποίησε το Κογκρέσο προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, μετά την έναρξη του νέου οικονομικού έτους, την 1η Οκτωβρίου.
Ένα άλλο αδιέξοδο για το χρέος αναμένεται τον επόμενο μήνα, καθώς το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει ήδη καλύψει το περιθώριο δανεισμού των επιπλέον 480 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είχε εγκρίνει το Κογκρέσο πριν από τρεις εβδομάδες.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχει πίεση για την επίτευξη συμφωνιών σχετικά με τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά και την αντιμετώπιση της οροφής δανεισμού πριν από τις αρχές Δεκεμβρίου, η ενέργεια του Κογκρέσου κατά την περίοδο αυτή αναλώνεται σε μεγαλύτερες μάχες δαπανών, καθώς οι Δημοκρατικοί εργάζονται για να περάσουν το πακέτο κοινωνικών δαπανών, αλλά και το διακομματικό νομοσχέδιο αναβάθμισης των υποδομών, που προωθεί ο πρόεδρος Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης