Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικές εταιρείες όπως η Bayern δημιουργούν ξεχωριστές καντίνες για... εμβολιασμένους και μη εργαζομένους

Γερμανικές εταιρείες όπως η Bayern δημιουργούν ξεχωριστές καντίνες για... εμβολιασμένους και μη εργαζομένους
Επιπλέον, οι εταιρίες Bayer, E.ON, Ergo, Alltours, Deutsche Telekom, Henkel, LEG Wohnen, L'Oréal, RWE, ThyssenKrupp και Vodafone αναλαμβάνουν πρωτοβουλία προώθησης της εργασίας από το σπίτι
«Πειραμάτων» συνέχεια δίνεται παγκοσμίως στα περισσότερα κράτη αναφορικά με τα μέτρα που δοκιμάζονται και επιβάλλονται στους εμβολιασμένους και μη πολίτες ώστε να αναχαιτιστεί το βαρύ πλήγμα που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.
Παρά τις εναλλαγές στα επιβληθέντα μέτρα που κρίνονται ως επί τω πλείστον ως αναποτελεσματικά αφού τα κρούσματα παρά τους εμβολιασμούς αυξάνονται (όπως και στη δική μας χώρα), στον ιδιωτικό τομέα ξεπηδούν νέες ιδέες για την αναχαίτιση του ιού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μεταξύ άλλων είναι και το γερμανικό κράτος, στο οποίο εταιρείες όπως η φαρμακευτική Bayern, η ενεργειακή εταιρεία Eon και η ταξιδιωτική εταιρεία Alltours είναι έτοιμες να επιβάλουν νέους κανόνες, οι οποίοι περιθωριοποιούν τους ανεμβολίαστους ώστε να αντιμετωπίζονται σαν πολίτες... δεύτερης κατηγορίας.

«Οι εργαζόμενοι θα επιτρέπεται να τρώνε μαζί υπό απολύτως κανονικές συνθήκες, ενώ όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού τους θα πρέπει να συνεχίσουν να ζουν με κανόνες όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση, χρήση μάσκας και τους διαχωρισμούς κατά τη διάρκεια των γευμάτων», αναφέρει το Local .
Η Bayer ανακοίνωσε επίσης ότι οι υπάλληλοί της έχουν αρχίσει επίσης να σχηματίζουν ομάδες εργασίας που «αποκλείουν το μη εμβολιασμένο προσωπικό».
Στα άτομα που επισκέπτονται τις χριστουγεννιάτικες αγορές στο Βερολίνο και δεν έχουν εμβολιαστεί θα απαγορεύεται επίσης η είσοδος.
Επιπλέον, οι εταιρίες Bayer, E.ON, Ergo, Alltours, Deutsche Telekom, Henkel, LEG Wohnen, L'Oréal, RWE, ThyssenKrupp και Vodafone αναλαμβάνουν πρωτοβουλία προώθησης της εργασίας από το σπίτι. Ήδη η Deutsche Bank, σύμφωνα με την Handelsblatt, αποφάσισε την εφαρμογή συστήματος εργασίας από το σπίτι για δύο ημέρες την εβδομάδα, με παροχή του βασικού εξοπλισμού εργασίας και επιδότηση 1000 ευρώ για την προμήθεια του επιπλέον εξοπλισμού.

Επαναλειτουργία κέντρων εμβολιασμού;

Την επαναλειτουργία των κέντρων εμβολιασμού προτείνει ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Spahn, λόγω της εκ νέου αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και της επιβράδυνσης των εμβολιασμών. Ταυτόχρονα, κλιμακώνεται η συζήτηση σχετικά με επιπλέον περιορισμούς για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Ο υπουργός Υγείας Spahn, σε συνέντευξή του στην Rheinische Post, ζητά την επαναλειτουργία των κέντρων εμβολιασμού, τα οποία από τον Σεπτέμβριο τέθηκαν σε κατάσταση αναμονής, καθώς περιορίστηκε σημαντικά ο αριθμός των εμβολιασμών και η διαδικασία πέρασε σταδιακά στους οικογενειακούς ιατρούς. «Προκειμένου να διευκολύνουμε την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου, πρέπει τα κρατίδια να φροντίσουν το συντομότερο δυνατό για την επαναλειτουργία των κέντρων», τονίζει ο κ. Spahn.

Στο ίδιο πνεύμα τοποθετείται και ο εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για θέματα Υγείας επισημαίνοντας ότι ο ενισχυτικός εμβολιασμός προχωρά υπερβολικά αργά και έτσι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας. «Αυτή την στιγμή ρεαλιστικά δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι μια πολύ γρηγορότερη διαδικασία ενισχυτικού εμβολιασμού και για αυτό πρέπει να λειτουργήσουν και πάλι τα κέντρα εμβολιασμού και εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, με γενίκευση του κανόνα για πρόσβαση σε κλειστούς χώρους μόνο σε εμβολιασμένους και αναρρώσαντες.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου , ο οποίος, μιλώντας στο «Morgenmagazin» των ARD και ZDF, τόνισε ότι για τους περισσότερους ηλικιωμένους η ενισχυτική δόση εμβολίου είναι απαραίτητη και εξήγησε ότι με έναν «συντεταγμένο τρόπο», όπως έγινε στην αρχή των εμβολιασμών, στα ειδικά διαμορφωμένα κέντρα, η διαδικασία θα προχωρούσε ταχύτερα.
Ο υπουργός Υγείας άφησε πάντως ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εμβολιασμένοι πολίτες άνω των 60 ετών να λάβουν επιστολή με την οποία θα καλούνται να προσέλθουν για την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19. Για την ώρα ωστόσο η Διαρκής Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) συνιστά τον εμβολιασμό των ατόμων άνω των 70 ετών και των ειδικών κατηγοριών επαγγελματιών και ευπαθών ομάδων.

Νέα μέτρα;

Όσο όμως αυξάνονται τα κρούσματα και μένουν στάσιμα τα επίπεδα εμβολιασμού, τόσο αυξάνονται οι φωνές που ζητούν την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων προστασίας.
Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου ζητήθηκε να επιβληθεί αυστηρά ένα μίγμα κανόνων για εμβολιασμένους και μη. «Πρέπει στο μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων μας να επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο για εμβολιασμένους και αναρρώσαντες και στις υπόλοιπες να εφαρμόζεται ιδιαίτερα περιοριστική πολιτική για όσους προσκομίζουν αρνητικό τεστ», δήλωσε ο πρόεδρος και πρότεινε ακόμη τη διενέργεια τακτικών διαγνωστικών τεστ σε χώρους όπως τα γηροκομεία ή τα κέντρα αποκατάστασης, απορρίπτοντας ωστόσο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης