Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street: Όλα τα βλέμματα στη Fed - Ήπιες απώλειες σε S&P 500 και Dow

Wall Street: Όλα τα βλέμματα στη Fed - Ήπιες απώλειες σε S&P 500 και Dow
Στο επίκεντρο βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα στοιχεία για την απασχόληση του Οκτωβρίου στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Eν αναμονή των αποφάσεων της Federal Reserve και πιθανής έναρξης του tapering βρίσκονται οι επενδυτές στη Wall Street, με τους δείκτες να καταγράφουν ήπια πτώση μετά τα υψηλά της Τρίτης.
Σύμφωνα με το Reuters, η Fed αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη – όταν και ολοκληρώνεται η διήμερη σύσκεψή της – τη μείωση του μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων κατά 15 δισ. δολάρια.
Στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης τα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα στοιχεία για την απασχόληση του Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, τα οποία θα κυκλοφορήσουν την Παρασκευή και θα προσφέρουν ενδείξεις για την κατάσταση της υγείας της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,3% στις 35.961 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,12% στις 4.625 μονάδες
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει οριακές μεταβολές στις 15.640 μονάδες.

ΗΠΑ: Οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα ανοίγουν την πόρτα στο tapering

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι τα ισχυρά στοιχεία ανοίγουν τον δρόμο για το tapering από τη Federal Reserve.
Σύμφωνα με την ADP, τον Οκτώβριο δημιουργήθηκαν 571.000 νέες θέσεις εργασίας, έναντι 400 χιλ. που ανέμεναν οι εκτιμήσεις.
Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου ωστόσο αναθεωρήθηκαν σημαντικά χαμηλότερα, στις 523 χιλ. από 568 χιλ.
Ο Οκτώβριος ήταν ο καλύτερος μήνας από τον Ιούνιο του 2021.
Των προσλήψεων ηγείται ο κλάδος αναψυχής και φιλοξενίας με 185 χιλ. νέες θέσεις εργασίας.
«Η αγορά εργασίας παρουσίασε νέα δυναμική τον περασμένο μήνα, με άλμα από τον μέσο όρο του τρίτου τριμήνου, της τάξης των 385.000 θέσεων εργασίας τον μήνα», δήλωσε η Nela Richardson, επικεφαλής οικονομολόγος της ADP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης