Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αρχίζουν οι εμβολιασμοί κατά της covid για παιδιά 5 – 11 ετών – Biden: Σημείο καμπής

ΗΠΑ: Αρχίζουν οι εμβολιασμοί κατά της covid για παιδιά 5 – 11 ετών – Biden: Σημείο καμπής
Ενέκριναν την έναρξη των εμβολιασμών τα αμερικανικά CDC

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί κατά της covid και στα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών στις ΗΠΑ ύστερα από την έγκριση που έδωσαν οι αμερικάνικες υγειονομικές αρχές.
Συνεπώς, περίπου 28 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ θα μπορούν να εμβολιαστούν άμεσα με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech.
Κατόπιν της έγκρισης από Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) άναψαν το πράσινο φως για την έναρξη των εμβολιασμών και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.
Όπως έγινε γνωστό, η δοσολογία του εμβολίου στα παιδιά θα είναι το ένα τρίτο αυτής που δίνεται στους ενήλικες.
Παράλληλα υποστηρίζεται πως αν και τα παιδιά είναι κατά πολύ λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν σοβαρές παρενέργειες από τον κορωνοϊό, υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που κινδυνεύουν.
Σύμφωνα με στοιχεία των CDC, τουλάχιστον 2.316 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών υπέφεραν από το πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο, γνωστό ως MIS-C, μια σπάνια αλλά σοβαρή επιπλοκή που σχετίζεται με την covid.
Επιπλέον, υπήρξαν τουλάχιστον 1,9 εκατομμύρια κρούσματα covid σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, εκ των οποίων 8.300 χρειάστηκαν νοσηλεία.
Παράλληλα έχουν καταγραφεί και 94 θάνατοι.
«Οι πιθανότητες ένα παιδί να έχει σοβαρή covid, να χρειαστεί νοσηλεία ή να αναπτύξει μια μακροχρόνια επιπλοκή όπως το MIS-C παραμένει χαμηλή.
Αλλά ο κίνδυνος παραμένει πολύ υψηλός και πολύ καταστροφικός για τα παιδιά μας και πολύ υψηλότερος για πολλές άλλες ασθένειες για τις οποίες εμβολιάζουμε τα παιδιά μας» ανέφερε η επικεφαλής των CDC, Rochelle Walensky.
Ο πλήρης εμβολιασμός 1 εκατομμυρίου παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών θα αποτρέψει 58.000 κρούσματα, 241 νοσηλείες, 77 περιστατικά σε εντατικές μονάδες και έναν θάνατο ανέφερε ένα σενάριο του FDA, στο οποίο παράλληλα αναφερόταν πως έως και 106 παιδιά θα υπέφεραν από μυοκαρδίτιδα που προκαλείται από το εμβόλιο, αλλά τα περισσότερα θα αναρρώσουν/

Biden: Σημείο καμπής

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden έκανε λόγο για σημείο καμπής στον αγώνα κατά της πανδημίας.
«Αυτό θα επιτρέψει να τελειώσει η πολύμηνη ανησυχία των γονιών για τα παιδιά τους και θα μειώσει την έκταση που τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό σε άλλους.
Σήμερα, περάσαμε ένα σημείο καμπής στη μάχη του έθνους μας εναντίον της πανδημίας» ανέφερε ο Joe Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης