Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκατόμβες νεκρών από covid-19 σε Ρουμανία και Βουλγαρία, τις λιγότερο εμβολιασμένες χώρες της ΕΕ

Εκατόμβες νεκρών από covid-19 σε Ρουμανία και Βουλγαρία, τις λιγότερο εμβολιασμένες χώρες της ΕΕ
Τα στοιχεία σοκάρουν, με τη Ρουμανία να καταγράφει 591 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο και τη Βουλγαρία 310 θανάτους
Σχετικά Άρθρα
Ρεκόρ θανάτων από covid -19 καταγράφηκε σε Ρουμανία και Βουλγαρία το τελευταίο 24ωρο, τις δύο χώρες που καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα στοιχεία σοκάρουν, με τη Ρουμανία να καταγράφει 591 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο και τη Βουλγαρία 310 θανάτους.
Οι γιατροί της Ρουμανίας απηύθηναν δραματική έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, δηλώνοντας «απελπισμένοι», καθώς κρούσματα και θάνατοι εκτοξεύονται.

Σοκάρουν οι αριθμοί στη Ρουμανία - Σε μία ημέρα 591 νεκροί

Η Ρουμανία κατέγραψε νέο ρεκόρ 591 θανάτων από την COVID-19 το 24ωρο που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, και δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας στην χώρα, την δεύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.
Τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 11.000 το προηγούμενο 24ωρο, σημειώνοντας κάποια μικρή μείωση από τους αριθμούς που καταγράφονταν κατά την κορύφωση της επιδημίας τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Η πανδημία της COVID-19 έχει προκαλέσει τον θάνατο 48.664 ανθρώπων στη χώρα μέχρι στιγμής στη Ρουμανία, σε πληθυσμό 19 εκατ. κατοίκων.
Η Ρουμανία έχει εμβολιάσει πλήρως σχεδόν το 37% του ενήλικου πληθυσμού της και, μολονότι ο αριθμός των εμβολιασμών που γίνονται την ημέρα αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, παραμένουν υψηλά τα ποσοστά των ανθρώπων που διατηρούν επιφυλάξεις απέναντι στα εμβόλια, εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης στους κρατικούς θεσμούς και των εκστρατειών παραπληροφόρησης.

Δραματική κατάσταση και στη Βουλγαρία

Στη Βουλγαρία, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 310 άνθρωποι, με το 93,87% των θανόντων να μην έχει εμβολιαστεί.
Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων κατοίκων της χώρας, μετά βίας φτάνει το 21,8%, που είναι και το χαμηλότερο στην Ε.Ε.
Αυτά τα τελευταία στοιχεία ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών από τον COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας, σε 24.309, σύμφωνα με το Euractiv.
Ο αριθμός των νέων μολύνσεων στη Βουλγαρία το τελευταίο 24ωρο είναι 6.007 από σχεδόν 49.862 τεστ.
Πάνω από το 12% των τεστ ήταν θετικά.
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας ξεπερνά τις 608.000.
Αυτή τη στιγμή, 8.030 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 669 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Μόνο την τελευταία ημέρα νοσηλεύτηκαν 1.341 άτομα – το 90,16% εξ αυτών δεν ήταν εμβολιασμένοι.
Η δήμαρχος της Σόφιας, Yordanka Fandakova,, δήλωσε στο εθνικό τηλεοπτικό κανάλι BNT ότι δεν υπάρχουν πλέον ελεύθερα κρεβάτια εντατικής θεραπείας στα δημοτικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας.
Οι αρχές στη Βουλγαρία σκέφτονται την επιβολή lockdown, αλλά είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς την παραμονή των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης