Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 19 νεκροί ύστερα από επίθεση σε νοσοκομείο

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 19 νεκροί ύστερα από επίθεση σε νοσοκομείο
Οι εκρήξεις έλαβαν χώρα στην είσοδο του (400 κλινών) νοσοκομείου Σαρντάρ Μοχάμαντ Νταούντ Χαν
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις, οι οποίες ακολουθήθηκαν από πυρά, στο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο του Αφγανιστάν, στην Καμπούλ, ανέφερε πριν από λίγο αξιωματούχος ασφαλείας των Ταλιμπάν.
Οι εκρήξεις έλαβαν χώρα στην είσοδο του (400 κλινών) νοσοκομείου Σαρντάρ Μοχάμαντ Νταούντ Χαν, στην κεντρική Καμπούλ, και δυνάμεις ασφαλείας απεστάλησαν στην περιοχή, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Καρί Σαΐντ Χόστι.

Και βίντεο στο Twitter

Βίντεο που κυκλοφορούν αυτήν την ώρα στο Twitter από έναν ασθενή, δείχνουν ενόπλους να περιφέρονται στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του νοσοκομείου και ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος.
Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο το πρακτορείο ειδήσεων Bakhtar μετέδωσε πως μάρτυρες ανέφεραν ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εισήλθαν στο νοσοκομείο και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.
Σημειώνεται ότι το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων σε τζαμιά και άλλους στόχους αφότου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν -τον Αύγουστο- την Καμπούλ, είχε επιτεθεί το 2017 σε αυτό το νοσοκομείο των 400 κλινών και είχε σκοτώσει περισσότερους από 30 ανθρώπους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης