Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βουλγαρία στέλνει 350 στρατιώτες στα σύνορα με την Τουρκία για να αποτρέψει την είσοδο μεταναστών

Η Βουλγαρία στέλνει 350 στρατιώτες στα σύνορα με την Τουρκία για να αποτρέψει την είσοδο μεταναστών
Το βουλγαρικό κοινοβούλιο είχε αποφασίσει τον Αύγουστο να στείλει 400 έως 700 στρατιώτες στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία και την Ελλάδα

Η Βουλγαρία έστειλε σήμερα 350 στρατιώτες στα σύνορά της με την Τουρκία προς υποστήριξη της αστυνομίας εξαιτίας μιας αυξανόμενης πίεσης μεταναστευτικών ροών, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Γκεόργκι Παναγιότοφ.
«Από σήμερα Δευτέρα υπάρχουν στρατιώτες στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα για να υποστηρίξουν τη συνοριακή αστυνομία. Έχουν σταλεί 350 άτομα μαζί με περίπου 40 μονάδες εξοπλισμού, είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο bTV.
Περισσότερα από 6.500 άτομα που εισήλθαν παράνομα στη χώρα, ως επί το πλείστον Αφγανοί υπήκοοι, έχουν συλληφθεί από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο στη Βουλγαρία, αριθμός υπερτριπλάσιος συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Η Βουλγαρία βρίσκεται στα εξωτερικά χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), στο δρόμο για τους μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη. Ένα συρματόπλεγμα, σε πολλά σημεία κατεστραμμένο, καλύπτει τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα μήκους 259 χλμ.
Το κοινοβούλιο είχε αποφασίσει τον Αύγουστο να στείλει 400 έως 700 στρατιώτες στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία και την Ελλάδα για να βοηθήσουν ιδιαίτερα στην κατασκευή φρακτών.
Το φτωχότερο μέλος της ΕΕ, η Βουλγαρία, δεν έχει δεχθεί ποτέ μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο, οι περισσότεροι από τους οποίους φεύγουν από την χώρα πριν καν λάβουν απάντηση σχετικά με το καθεστώς τους ως πρόσφυγες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης