Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη για το χρυσό - Διαμορφώθηκε στα 1.795,8 δολ/ουγγιά

tags :
Ήπια κέρδη για το χρυσό - Διαμορφώθηκε στα 1.795,8 δολ/ουγγιά
Με κέρδη μπήκε στην εβδομάδα και στον Νοέμβριο 2021 ο χρυσός, ωστόσο παρέμεινε κάτω από τα 1.800 δολάρια,

Με κέρδη μπήκε στην εβδομάδα και στον Νοέμβριο 2021 ο χρυσός, ωστόσο παρέμεινε κάτω από τα 1.800 δολάρια, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον κλάδο της μεταποίησης στις ΗΠΑ ενόψει της συνεδρίασης της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα.
Ειδικότερα, η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο καθώς οι νέες παραγγελίες έπεσαν σε χαμηλό 16 μηνών και τα εργοστάσια συνέχισαν να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις πρώτων υλών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Επιπλέον, το Ινστιτούτο Διαχείρισης Εφοδιασμού (ISM) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο δείκτης της εθνικής εργοστασιακής δραστηριότητας υποχώρησε στις 60,8 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 61,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο.
Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve που αναμένονται την Τετάρτη.
Σύμφωνα με το Reuters, η Fed αναμένεται να ανακοινώσει τη μείωση του μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων κατά 15 δισ. δολάρια.
Παράλληλα, το CNBC αναφέρει ότι η τράπεζα αναμένεται να τερματίσει πλήρως το πρόγραμμα μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.
Το δολάριο σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,1%, σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar.
Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο +0,7%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.795,80 δολάρια ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης