Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: O Bill Gates διασκεδάζει σε υπερπολυτελή γιοτ με τον Bezos αλλά οι Τούρκοι βλέπουν... επενδύσεις

Τουρκία: O Bill Gates διασκεδάζει σε υπερπολυτελή γιοτ με τον Bezos αλλά οι Τούρκοι βλέπουν... επενδύσεις
Τα δικά τους... σενάρια χτίζουν οι Τούρκοι οι οποίοι «βλέπουν» πίσω από τις διακοπές νέες επενδύσεις να έρχονται στη χώρα τους, με τις φήμες μάλιστα στην γείτονα να οργιάζουν.

Υποκριτές χαρακτήρισαν οι χρήστες των social media τους Jeff Bezos και Bill Gates, γιατί ενώ οι ίδιοι μιλούν για την ανάγκη καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα, την ίδια στιγμή κάνουν διακοπές σε σούπερ γιοτ στα ανοιχτά των ακτών της Τουρκίας.
Υπενθυμίζεται πως ο πολυδισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Microsoft Bill Gates γιόρτασε τα 66α γενέθλιά του στην Τουρκία παρέα με τον μεγιστάνα συνάδερφό του και ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos την Παρασκευή.
Ο Bezos ήταν μεταξύ των 50 καλεσμένων που προσκλήθηκαν στο ιδιωτικό πάρτι του Gates στη Μεσόγειο.

Έρχονται επενδύσεις στην Τουρκία; 

Την ίδια ώρα όμως τα δικά τους... σενάρια χτίζουν οι Τούρκοι οι οποίοι «βλέπουν» πίσω από τις διακοπές νέες επενδύσεις να έρχονται στη χώρα τους, με τις φήμες μάλιστα στην γείτονα να οργιάζουν.
Το πρακτορείο Daily Sabah ανέφερε ότι ο Gates είχε πρωινό σήμερα 1 Νοεμβρίου στη βίλα ενός από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της Τουρκίας.
Ισχυρίστηκε ότι ο ιδρυτής της Microsoft αναζητά περίπου 741 στρέμματα γης για να επενδύσει εντός των συνόρων της Muğla και του Aydın και ότι είχε έρθει σε επαφή με επιχειρηματίες και εταιρείες στην Τουρκία σχετικά με την αγορά.
bezos.png

Σάλος για το πάρτι - Αντέδρασαν οι χρήστες των social media 

Οι χρήστες των social media αντέδρασαν έντονα για το περίφημο παρτι, σημειώνοντας πως οι Bezos και Gates αντιφάσκουν με τις ίδιες τις δηλώσεις τους σχετικά με την ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
«Ο τρομερά σπάταλος όσον αφορά στην ενέργεια Gates συνεισφέρει την μείωση του διοξειδίου του άνθρακα για τα 66α γενέθλιά του, πηγαίνοντας με ελικόπτερο στο γιοτ του. Να υποθέσω ότι οι κανόνες δεν ισχύουν γι’ αυτούς;» έγραψε κάποιος, με έναν άλλον να προσθέτει:
«Περισσότερα νέα από τους ανθρώπους που θα μας πρήζουν την επόμενη εβδομάδα για την κλιματική αλλαγή».
Ένας τρίτος έγραψε: «Αυτοί είναι οι άνθρωποι που μας βάζουν στη θέση μας και μας κάνουν κήρυγμα για την λεγόμενη ‘κλιματική κρίση’» ενώ ένας άλλος αναρωτήθηκε εάν ο Μπέζος και ο Gates δεν φοβούνται την κλιματική αλλαγή.
Ο Bill Gates, ο μέχρι πρότινος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου που έχει πέσει στην τέταρτη θέση της κατάταξης του Forbes, με 124 εκατομμύρια δολάρια – μετέφερε τους καλεσμένους του με ελικόπτερο από το ενοικιαζόμενο γιοτ του Lana, αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων, την εβδομάδα, στο κλαμπ Sea Me Beach στην Φετίγιε. Το γιοτ διαθέτει γυμναστήριο, τζακούζι, beach club και πισίνα, σύμφωνα με το Insider.
tourkia-apostasi-5bezos-5.webp
Μετά το πάρτι, ο Jeff Bezos, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 177 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes, αναφέρθηκε ότι επέστρεψε με ελικόπτερο στο γιοτ του «Flying Fox» που ήταν ελλιμενισμένο στην Γκόκοβα.
Οι παραβρισκόμενοι στο 4ωρο πάρτι απόλαυσαν την ιδιωτικότητά τους στο πολυτελές και απομονωμένο θέρετρο, καθώς είχε απαγορευτεί στους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους.
Ο Bill Gates του οποίου τα γενέθλια είναι στις 28 Οκτωβρίου, φέρεται να «κακόμαθε» τους καλεσμένους του, σερβίροντάς τους τοπικά θαλασσινά, σούσι, πίτσα και άφθονη σαμπάνια.

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης