Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας μου είπε ψέματα για τα υποβρύχια

Macron: Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας μου είπε ψέματα για τα υποβρύχια
Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στη σύνοδο των G20 στη Ρώμη, για πρώτη φορά από τότε που η Αυστραλία ακύρωσε τη συμφωνία
Σχετικά Άρθρα
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ανέφερε ότι ο Αυστραλός πρωθυπουργός Scott Morrison του είπε ψέματα για την ακύρωση σύμβασης κατασκευής υποβρυχίων τον Σεπτέμβριο, ενώ κατέδειξε ότι απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο συμμάχων.
Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στη σύνοδο των G20 στη Ρώμη, για πρώτη φορά από τότε που η Αυστραλία ακύρωσε τη συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Γαλλία ως μέρος μιας νέας συμμαχίας ασφαλείας με τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο.
Η συμμαχία, που ονομάστηκε AUKUS, η οποία θα μπορούσε να δώσει στην Αυστραλία πρόσβαση σε πυρηνικά υποβρύχια, αιφνιδίασε το Παρίσι, ωθώντας το να ανακαλέσει πρεσβευτές από την Ουάσιγκτον και την Καμπέρα εν μέσω κατηγοριών ότι η Γαλλία είχε προδοθεί από τους συμμάχους της.
«Δεν το νομίζω, το γνωρίζω», ανέφερε ο Macron, απαντώντας σε ερώτηση αν πίστευε ότι ο Morrison του είπε ψέματα.
«Σέβομαι πολύ τη χώρα σας», τόνισε απευθυνόμενος την Κυριακή 31/10 σε μια ομάδα Αυστραλών δημοσιογράφων που είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία για τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των 20 κορυφαίων οικονομιών.
«Τρέφω σεβασμό και φιλία για τον λαό της Αυστραλίας.
Απλώς λέω όταν έχουμε σεβασμό, πρέπει να είσαι αληθινός και να συμπεριφέρεσαι σύμφωνα και με συνέπεια, με αυτήν την αξία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Morrison ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργότερα την ίδια μέρα, ότι δεν είπε ψέματα και είχε προηγουμένως εξηγήσει στον Macron ότι τα συμβατικά υποβρύχια δεν θα καλύπτουν πλέον τις ανάγκες της Αυστραλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης