Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street - Στο επίκεντρο Fed και εταιρικά αποτελέσματα

Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street - Στο επίκεντρο Fed και εταιρικά αποτελέσματα

Νέα ρεκόρ για τους δείκτες της Wall Street

Σχετικά Άρθρα
Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν σήμερα 1/11 οι βασικοί δείκτες της Wall Street, διατηρώντας την ορμή τους από το ράλι του Οκτωβρίου που ακολούθησε ένα μπαράζ ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων, με τον βιομηχανικό Dow Jones να ξεπερνάει σήμερα ενδοσυνεδριακά για πρώτη φορά και το επίπεδο των 36.000 μονάδων.

Πάνω από το 80% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα γ' τριμήνου κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Bloomberg.
Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν τον δείκτη να καταγράψει ένα ράλι περίπου 6% από την έναρξη της περιόδου των τριμηνιαίων ανακοινώσεων, κάτι που αποτελεί την καλύτερη επίδοση τα τελευταία επτά χρόνια.
Καθώς η ροή εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές έχουν στο επίκεντρο και τη διήμερη σύσκεψη της Fed την Τρίτη και την Τετάρτη.Σύμφωνα με το Reuters, η τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει τη μείωση του μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων κατά 15 δισ. δολάρια ενώ το CNBC αναφέρει ότι αναμένεται να τερματίσει πλήρως το πρόγραμμα μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.
Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών J. Yellen δήλωσε πως δεν θεωρεί ότι η αμερικανική οικονομία υπερθερμαίνεται και ότι ενώ ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σχετίζεται με τα προβλήματα από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
«Δεν θα έλεγα ότι η αμερικανική οικονομία αυτή τη στιγμή υπερθερμαίνεται, συνεχίζουμε να είμαστε 5 εκατ. θέσεις εργασίας κάτω από εκεί που ήμασταν πριν από την πανδημία και η συμμετοχή του εργατικού δυναμικού έχει μειωθεί και οι λόγοι σχετίζονται με την πανδημία», δήλωσε η Yellen σε συνέντευξη Τύπου στο Δουβλίνο.
Η Yellen προέβλεψε ότι οι περιορισμοί στην παροχή εργασίας και τα προβλήματα στον εφοδιασμό θα αμβλυνθούν καθώς η πανδημία τίθεται υπό έλεγχο, σημειώνοντας ότι η αύξηση στη ζήτηση για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ σημειώνεται σε μια περίοδο κατά την οποία είναι δύσκολο να προμηθευτεί κανείς κάποια από αυτά τα προϊόντα.
«Πιστεύω καθώς ξεπερνάμε την πανδημία ότι αυτές οι πιέσεις χαλαρώνουν και υπό αυτήν την έννοια, πιστεύω ότι ο πληθωρισμός είναι μεταβατικός, και δεν έχουμε μια οικονομία που από μακροπρόθεσμη άποψη υπερθερμαίνεται».

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη +0,26% στις 35.913,84 μονάδες, έχοντας σκαρφαλώσει στα υψηλά της ημέρας μέχρι τις 36.009,74 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε κέρδη +0,18% στις 4.613,67 μονάδες
O δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,63% στις 15.595,92 μονάδες

Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας έχασε κάποια δυναμική η αμερικανική μεταποίηση τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με το Institute for Supply Management (ISM) ο Δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών (ΡΜΙ) διαμορφώθηκε στις 60,8 μονάδες, ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες για 59,2, αλλά χαμηλότερα από τις 61,1 έναν μήνα πριν.
«Η μεταποίηση είχε καλές επιδόσεις για 17ο διαδοχικό μήνα, με τη ζήτηση και την κατανάλωση να καταγράφουν αύξηση σε μηνιαία βάση, παρά τα συνεχιζόμενα άνευ προηγουμένου εμπόδια (συμπεριλαμβανομένου του Δείκτη Εισαγωγών που κινείται σε συρρίκνωση) και τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση. Η κάλυψη της ζήτησης παραμένει πρόκληση, λόγω των δυσκολιών στις προσλήψεις.
«Καθώς οι εργαζόμενοι επιλέγουν πιο ελκυστικές ευκαιρίες εργασίας, οι εταιρείες και οι προμηθευτές αγωνίζονται για να διατηρήσουν τα επίπεδα απασχόλησης.
Οι διαταραχές από την Covid-19 κυρίως στη Νοτιοανατολική Ασία, συνεχίζουν να έχουν αντίκτυπο σε πολλούς κλάδους της βιομηχανίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ISM Timothy Fiore.
Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας Η Coca-Cola ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά για τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας αθλητικών αναψυκτικών Bodyarmor έναντι 5,6 δισ. δολαρίων, στη μεγαλύτερη εξαγορά της εταιρείας μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το CNBC.
Σημειώνεται ότι η Coca-Cola είχε αγοράσει μερίδιο 15% στη Bodyarmor το 2018, και είχε γίνει έτσι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στην εταιρεία.
Η περιουσία της οικογένειας Bryant, από το ποσοστό που είχε επενδύσει, θα αυξηθεί κατά περισσότερα από 400 εκατ. δολάρια μετά την πώληση, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Η συμφωνία για το υπόλοιπο 85% της Bodyarmor δεν είναι εντελώς απροσδόκητη. Η Coca-Cola ανέφερε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο ότι σκόπευε να αγοράσει πλειοψηφικό πακέτο στη Bodyarmor αργότερα φέτος.
Η εξαγορά της Bodyarmor βοηθά την Coca-Cola να κερδίσει μερίδιο αγοράς στην κατηγορία αθλητικών αναψυκτικών, αν και το Gatorade της PepsiCo έχει το ηγετικό μερίδιο στην αγορά με ποσοστό περίπου 70%. Προωθώντας τα αναψυκτικά της ως πιο υγιεινά, η Bodyarmor ξεπέρασε το Powerade της Coca-Cola και έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στον κλάδο.
Πριν από την επιβεβαίωση της συμφωνίας, ο αναλυτής της Credit Suisse, Kaumil Gajrawala, ανέφερε την Παρασκευή ότι αναμένει πως η εξαγορά θα είναι θετική για την Coca-Cola, επικαλούμενος την επωνυμία της Bodyarmor και τη δυνατότητα της εταιρείας να διανείμει τα αναψυκτικά παγκοσμίως, όπως έκανε με το Monster.
Η συμφωνία με τη Bodyarmor αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά της Coca-Cola, ξεπερνώντας την εξαγορά της Costa Coffee το 2018 έναντι 5,1 δισ. δολαρίων.
Η Franklin Resources ανακοίνωσε πως αναμένει αύξηση κερδών και εσόδων στο δ΄ τρίμηνο χρήσης, σηματοδοτώντας το πρώτο πλήρες έτος αποτελεσμάτων από τότε που ολοκλήρωσε την εξαγορά της Legg Mason.
Η εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων που λειτουργεί ως Franklin Templeton, ανακοίνωσε προκαταρκτικά καθαρά κέρδη 665,7 εκατ. δολαρίων σε σχέση με τα 78,9 εκατ. δολάρια πριν από έναν χρόνο.
Τα προκαταρκτικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,30 δολάρια ανά μετοχή σε σχέση με τα 15 σεντς ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.
Το τρίμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει φορολογικό όφελος 155,1 εκατ. δολαρίων λόγω της απελευθέρωσης συγκεκριμένων φορολογικών αποθεμάτων κυρίως σε σχέση με το κλείσιμο των ελέγχων της υπηρεσίας εσωτερικών εσόδων, ανέφερε η Franklin Templeton.
Τα προκαταρκτικά προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,26 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 86 σεντς ανά μετοχή.
Τα λειτουργικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 2,18 δισ. δολάρια σε σχέση με τα 1,71 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.
Η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών ON Semiconductor για τη βιομηχανία και την αυτοκινητοβιομηχανία, ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη γ΄ τριμήνου υπερέβησαν τις εκτιμήσεις.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 309,7 εκατ. δολάρια ή 70 σεντς ανά μετοχή από τα 160,6 εκατ. δολάρια ή 38 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 87 σεντς από τα 27 σεντς, έναντι εκτιμήσεων για 74 σεντς.
Τα έσοδα αυξήθηκαν 32,2% στα 1,74 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 1,71 δισ. δολάρια.
Το κόστος των πωλήσεων αυξήθηκε 16,7%, καθώς το μεικτό περιθώριο βελτιώθηκε στο 41,4% από το 33,5%.
Για το δ΄ τρίμηνο, η εταιρεία αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 89 σεντς - 1,01 δολαρίων, υψηλότερα των εκτιμήσεων για 75 σεντς, ενώ τα έσοδα αναμένονται στα 1,74-1,84 δισ. δολάρια, σε σχέση με τις εκτιμήσεις για 1,72 δισ. δολάρια.

Νέα υψηλά στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε νέα ιστορικά υψηλά σκαρφάλωσαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, συνεχίζοντας το ανοδικό ράλι του Οκτωβρίου στον απόηχο των ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,7% σε νέο ιστορικό υψηλό στις 478,87 μονάδες, με θετικό πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο που σημείωσε άλμα 1,4% σκαρφαλώνοντας σε υψηλό άνω των δύο ετών, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν να σκαρφαλώνουν εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της ακόμα και το επόμενο έτος.
Ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,75% στις 15.806,29 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,9% στις 6.893,29 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 0,7% στις 7.288,62 μονάδες.
Oι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη σύνοδο κορυφής του COP26 για το κλίμα στη Γλασκώβη, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή.
Η σύνοδος κορυφής θεωρείται ευρέως ως μια ευκαιρία για τους παγκόσμιους ηγέτες να λάβουν μια αποφασιστική δράση για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα, ωστόσο δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για φιλόδοξους στόχους.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Barclays υποχωρεί 1,2%, υποαδίδοντας των μετοχών του τραπεζικού τομέα, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Jes Staley παραιτήθηκε, λόγω της έρευνας σε βάρος του για τη σχέση του με τον Jeffrey Epstein.
Στον αντίποδα, κέρδη πάνω από 1%, σε υψηλά 52 εβδομάδων καταγράφουν οι μετοχές των UBS και Societe Generale, εν μέσω της συζήτησης για αύξηση των επιτοκίων.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στη διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve στις ΗΠΑ, με την Goldman Sachs να προβλέπει αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο του 2022.
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας οι πωλήσεις λιανικής στη Γερμανία μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο, σηματοδοτώντας ότι οι καταναλωτικές δαπάνες για αγαθά μειώθηκαν στο τέλος του γ΄ τριμήνου.
Οι πωλήσεις μειώθηκαν 2,5% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Destatis.
Τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων για αύξηση 0,6%. Τον Αύγουστο οι πωλήσεις αυξήθηκαν 1,2% σε μηνιαία βάση.
Οι πωλήσεις λιανικής διαμορφώθηκαν 0,9% χαμηλότερα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους, αλλά αυξήθηκαν 3,7% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.
«Αποτελεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι οι πωλήσεις λιανικής μειώνονται καθώς ανακάμπτουν οι δαπάνες για υπηρεσίες, λόγω της υπέρβασης των δαπανών για αγαθά κατά τη διάρκεια της πανδημίας», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Pantheon Macroeconomics, Claus Vistesen.
Το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,8% στο γ΄ τρίμηνο σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, κυρίως χάρη στις υψηλότερες δαπάνες των νοικοκυριών, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία.
Επεκτάθηκε περαιτέρω η μεταποιητική δραστηριότητα της Βρετανίας τον Οκτώβριο σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς, σύμφωνα με την έρευνα της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit.
Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών (ΡΜΙ) ανήλθε στις 57,8 μονάδες τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας την πρώτη άνοδο των τελευταίων πέντε μηνών, από 57,1 μονάδες που είχε τον Σεπτέμβριο.
Ωστόσο, η αύξηση της παραγωγής παρέμεινε περιορισμένη λόγω των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, τις ελλείψεις προσωπικού καθώς και τη μείωση των νέων εξαγωγικών εργασιών.
Οι τιμές πώλησης αυξήθηκαν με ρυθμό-ρεκόρ, σημειώνει η έκθεση.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας νέο δάνειο 1 δισ. στερλινών εξασφάλισε η International Consolidated Airlines (IAG), που κατέχει την British Airways, από τον βρετανικό οργανισμό εξαγωγών και αρκετές τράπεζες με διάρκεια αποπληρωμής τα 5 χρόνια.
Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, το δάνειο θα χρησιμοποιεί για την εξυπηρέτηση της πιστωτικής γραμμής της British Airways, εάν αυτό χρειαστεί ενώ το νέο δάνειο έρχεται μετά από τη εξασφάλιση δανείου άλλων 2 δισ. στερλινών που είχε λάβει ο όμιλος της IAG τον Δεκέμβριο του 2020.
Tα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου IAG έφταναν στα τέλη του γ' τριμήνου του 2021 στα 10,6 δισ. ευρώ.
Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Jes Staley, καθώς ερευνώνται οι σχέσεις του με τον δισεκατομμυριούχο χρηματιστή και καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, Jeffrey Epstein, ο οποίος κρεμάστηκε στο κελί του.
Σύμφωνα με τη Barclays, το σχετικό αίτημα από τις αρμόδιες βρετανικές αρχές για την έρευνα, κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή.
«Η Barclays και ο κ. Jes Staley ενημερώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής για τα προκαταρκτικά συμπεράσματα από των ερευνών σχετικά με την σχέση του κ. Staley με τον κ. Epstain», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα συμπεράσματα και δεδομένης της πρόθεσης του Staley να τα αμφισβητήσει, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Staley συμφώνησαν ότι θα παραιτηθεί από τον ρόλο του ως διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και ως διευθυντής της Barclays», αναφέρει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι η έρευνα δεν διαπίστωσε ότι ο Staley «είδε, ή γνώριζε, κάποιο από τα υποτιθέμενα εγκλήματα του Epstein».
Τα πρώτα τριμηνιαία κερδη από την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού είχε η Ryanair, ενημερώνοντας ωστόσο ότι αναμένει ετήσια ζημιά έως και 200 εκατ. ευρώ, καθώς θα αναγκαστεί να κάνει εκπτώσεις στα εισιτήρια για να γεμίσει τα αεροπλάνα της τον χειμώνα.
Όπως μεταδίδει το CNBC, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η οποία έκανε περισσότερες πτήσεις από τις ευρωπαϊκές αντιπάλους της, ανέφερε ζημία μετά τους φόρους ύψους 48 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2022, σε ετήσια βάση, έναντι προσδοκίας για μείωση στα 43 εκατ. ευρώ.
Την ίδια περίοδο, η εναέρια κυκλοφορία ανέκαμψε 128%, στις 39,1 εκατ. πτήσεις, έχοντας ως αποτέλεσμα 83% αύξηση στα έσοδα, τα οποία εκτινάχθηκαν στα 2,15 δισ. ευρώ.
Ενώ δεν είχε κέρδη μετά τους φόρους για τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο (δεύτερο τρίμηνο), οι ζημιές ύψους 273 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινώσει στο πρώτο τρίμηνο υποδηλώνουν κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο ύψους 225 εκατ. ευρώ.

Άλμα 2,6% στον Nikkei 225 μετά τις εκλογές

Στην Ασία, με άνοδο +2,6% στις 29.647 μονάδες έκλεισε ο Nikkei 225 στο Τόκιο, μετά την άνετη επικράτηση του κυβερνητικού συνασπισμού στις εκλογές, με τους επενδυτές να ποντάρουν στην πολιτική σταθερότητα.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ιαπωνία κατάφερε να διατηρηθεί στην εξουσία, χάνοντας λιγότερες έδρες από όσες υπήρχαν φόβοι στις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή και αποτέλεσαν το πρώτο μεγάλο τεστ για τον πρωθυπουργό Fumio Kishida, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα.
Με βραδύτερο ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία του Χονγκ Κονγκ στο γ΄ τρίμηνο σε σχέση με το β΄ τρίμηνο, λόγω των ισχυρότερων οικονομικών επιδόσεων στο α΄ εξάμηνο.
Το ΑΕΠ της πόλης αυξήθηκε 5,4% στο γ΄ τρίμηνο σε πραγματικούς όρους έναντι του προηγουμένου έτους, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις.
Η ανάπτυξη στο β΄ τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 7,6%.
«Η οικονομική ανάκαμψη του Χονγκ Κονγκ έγινε περισσότερο ενισχυμένη στο γ΄ τρίμηνο μαζί με τη συνεχιζόμενη αναζωογόνηση της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας και τη σταθερή κατάσταση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο», ανέφερε κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Οι εξαγωγές αγαθών διατήρησαν αξιοσημείωτο ποσοστό ανάπτυξης στο γ΄ τρίμηνο, ενώ οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την κατανάλωση ανέκαμψαν περαιτέρω, τόνισε ο ίδιος.
Ωστόσο, ο τουρισμός παρέμεινε ουσιαστικά «παγωμένος», θέτοντας περιορισμούς στον ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης.
Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,1% σε πραγματικούς όρους στο γ΄ τρίμηνο σε σχέση με το β΄ τρίμηνο.
Στα μάκρο, ανέκαμψε ο μεταποιητικός τομέας στην Κίνα τον Οκτώβριο, και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, χάρη στη βελτίωση της εγχώριας ζήτησης.
Ωστόσο, μια έξαρση του κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές στα τέλη Οκτωβρίου, έχει οδηγήσει σε ανησυχίες για το πόσο πολύ θα μπορούσε να διαρκέσει η βελτίωση.
Ο δείκτης της Caixin σημείωσε άνοδο στις 50,6 μονάδες από τις 50 μονάδες τον Σεπτέμβριο, υποδηλώνοντας ότι η δραστηριότητα στη μεταποίηση ανέκαμψε τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία των Caixin Media και IHS Markit.
Τα αποτελέσματα δείχνουν μια διαφορετική κατεύθυνση από τον επίσημο δείκτη, που διαμορφώθηκε στις 49,2 μονάδες τον Οκτώβριο και άγγιξε νέο χαμηλό μετά το ξέσπασμα της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020.
Ο επίσημος δείκτης έχει πολύ μεγαλύτερο δείγμα από την έρευνα της Caixin.
Ο υποδείκτης της απασχόλησης μειώθηκε ελαφρώς, αν και παρέμεινε σε υφεσιακό επίπεδο, καθώς η μείωση στην προσφορά ενέργειας οδήγησε σε χαμηλότερη εργοστασιακή παραγωγή.
O Αsia Dow ενισχύθηκε +0,6% στις 3.908 μονάδες.
Ο Hang Seng υποχώρησε -0,88% στις 25.154 μονάδες.
Στην Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε οριακές μεταβολές στις 3.544 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης