Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Μεγάλη Βρετανία): Πρέπει να δράσουμε τώρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Johnson (Μεγάλη Βρετανία): Πρέπει να δράσουμε τώρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης
Είναι ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα γι’ αυτή την Ημέρα της Κρίσης και πρέπει να δράσουμε τώρα, είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson

Μια διάσκεψη του ΟΗΕ που είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να αποτραπούν τα πιο ολέθρια αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής ξεκίνησε τυπικά χθες, με την αποστολή της να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη λόγω της αποτυχίας των μεγαλύτερων βιομηχανικών χωρών να συμφωνήσουν σε φιλόδοξες νέες δεσμεύσεις.
Η διάσκεψη COP26 που διεξάγεται στη Γλασκώβη της Σκωτίας ξεκίνησε μετά την αποτυχία των οικονομιών της Ομάδας των 20 (G20) να δεσμευθούν σε έναν στόχο μηδενικών εκπομπών άνθρακα το 2050 - μια προθεσμία που αναφέρεται ευρέως ως απαραίτητη προκειμένου να αποτραπεί το πιο ακραίο σενάριο κλιματικής υπερθέρμανσης.
"Η ανθρωπότητα είναι καιρός να δράσει τώρα που εξάντλησε τον χρόνο για την κλιματική αλλαγή.
Είναι ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα γι’ αυτή την Ημέρα της Κρίσης και πρέπει να δράσουμε τώρα", είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson στην εναρκτήρια τελετή.
"Αν δεν σοβαρευθούμε για την κλιματική αλλαγή σήμερα, θα είναι πολύ αργά για τα παιδιά μας να το κάνουν αύριο."
Καθώς μιλούσε ο Johnson, η Σουηδή ακτιβίστρια Greta Tunberg έκανε ριτουίτ σε μια έκκληση προς τα εκατομμύρια των υποστηρικτών της να υπογράψουν μια ανοικτή επιστολή όπου κατηγορούν τους ηγέτες για προδοσία.
"Αυτή δεν είναι μια άσκηση.
Είναι ένας κόκκινος κωδικός για τη Γη", αναφέρεται στην έκκληση.
"Εκατομμύρια άνθρωποι θα υποφέρουν καθώς ο πλανήτης μας καταστρέφεται -- ένα τρομακτικό μέλλον το οποίο θα προκληθεί, ή θα αποτραπεί, από τις αποφάσεις που εσείς παίρνετε.
Έχετε την εξουσία να αποφασίσετε".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης