Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Με διπλωματικά μέσα θα αντιμετωπίσουμε την απειλή του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Με διπλωματικά μέσα θα αντιμετωπίσουμε την απειλή του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν

Οι δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ Antony Blinken στο περιθώριο της συνόδου των G20 στη Ρώμη

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ βρίσκονται «απολύτως δεσμευμένες» από κοινού με τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο στον συντονισμό ενός σχεδίου για να επαναφέρει το Ιράν σε μια πυρηνική συμφωνία, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021.
«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η διπλωματία είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, την απειλή που θέτει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν», δήλωσε ο Βλινκεν στο CNN.

Οι διεργασίες

Μιλώντας από τη Ρώμη στο τέλος της διάσκεψης των G-20, ο Blinken είπε ότι ο πρόεδρος Joe Biden συναντήθηκε με τους ομολόγους του από Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία για να συζητήσουν την αντιμετώπιση της απειλής του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
Ο νέος συντονισμός αντιπροσωπεύει μια αλλαγή του τόνου για τις ΗΠΑ, οι οποίες ήταν μέρος της διεθνούς συμφωνίας που διαπραγματεύτηκε με το Ιράν το 2015, αλλά οι οποίες, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αποχώρησαν από τη συμφωνία.
Η κυβέρνηση Biden έχει δηλώσει ότι θέλει να είναι μέρος μιας συμφωνίας με το Ιράν, αλλά οι συνομιλίες στη Βιέννη δεν έχουν επιλύσει τα εκκρεμή ζητήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης