Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βγήκε από τις σκιές – Μυστηριώδης εμφάνιση του ηγέτη των Ταλιμπάν, που τον θεωρούσαν νεκρό!

Βγήκε από τις σκιές – Μυστηριώδης εμφάνιση του ηγέτη των Ταλιμπάν, που τον θεωρούσαν νεκρό!
Ο Akhundzada, γνωστός ως ηγέτης των πιστών ή Amir ul Momineen, δεν είχε εμφανιστεί δημόσια ακόμη και μετά την κατάκτηση της χώρας από τους Ταλιμπάν τον Αύγουστο 2021
Σχετικά Άρθρα

Διαψεύδοντας τις ευρέως διαδεδομένες φήμες για τον θάνατό του, ο απομονωμένος ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, Haibatullah Akhundzada, έκανε μια σπάνια εμφάνιση στη νότια πόλη Κανταχάρ, ανέφεραν πηγές των Ταλιμπάν την Κυριακή (30/10/2021).
Ο Akhundzada, γνωστός ως ηγέτης των πιστών ή Amir ul Momineen, δεν είχε εμφανιστεί δημόσια ακόμη και μετά την κατάκτηση της χώρας από τους Ταλιμπάν τον Αύγουστο 2021, γεγονός που προκάλεσε εικασίες.
Ένας ανώτερος ηγέτης των Ταλιμπάν που ήταν παρών με τον Akhundzada, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του είπε στο Reuters ότι ο ανώτατος ηγέτης επισκέφθηκε το Jamia Darul Aloom Hakimia, ένα θρησκευτικό σχολείο στην Κανταχάρ.

Απόλυτη εξουσία

Καθώς το κίνημα αποκάλυψε την προσωρινή κυβέρνησή του τον Σεπτέμβριο μετά την αποχώρηση των δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ, ο μυστηριώδης Akhundzada διατήρησε τον ρόλο που είχε από το 2016 ως ανώτατου ηγέτη, της απόλυτης εξουσίας στις πολιτικές, θρησκευτικές και στρατιωτικές υποθέσεις των Ταλιμπάν.
Αν και ορισμένοι αξιωματούχοι λένε ότι ο Akhundzada έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στο παρελθόν που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, αυτή ήταν η πρώτη επιβεβαιωμένη εμφάνιση ενός άνδρα που κρατούσε για καιρό χαμηλό δημόσιο προφίλ.
Η μόνη φωτογραφία που μπόρεσε να επαληθεύσει το Reuters ήταν μια εικόνα χωρίς ημερομηνία που δημοσιεύτηκε σε μια ανάρτηση των Ταλιμπάν στο Twitter τον Μάιο του 2016.
Αυτή η σκιώδης ύπαρξη έχει οδηγήσει σε συνεχείς εικασίες για το πού βρίσκεται και την υγεία του.
Προηγουμένως, οι Ταλιμπάν δεν είχαν επιβεβαιώσει τον θάνατο του ιδρυτή τους και αρχικού ανώτατου ηγέτη, Μουλά Omar, για χρόνια.

mullah.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης