Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – ΕΕ (Σύνοδος G20): Έπεσαν οι υπογραφές στη συμφωνία για την άρση των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο

ΗΠΑ – ΕΕ (Σύνοδος G20): Έπεσαν οι υπογραφές στη συμφωνία για την άρση των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden και της επικεφαλής της Κομισιίον Ursula von der Leyen

Σχετικά Άρθρα

Το τέλος της διαμάχης για τους δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο, η οποία είχε ξεκινήσει το 2018, ανακοίνωσαν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν να συνεργαστούν τα επόμενα δύο χρόνια ώστε να επιτύχουν μία παγκόσμια συμφωνία για τον βιώσιμο χάλυβα και το αλουμίνιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2021.

Κλιματική αλλαγή και θέσεις εργασίας

«Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιτύχει μία σημαντική συμφωνία, η οποία θα αντιμετωπίσει την υπαρξιακή απειλή της κλιματικής αλλαγής, ενώ παράλληλα προστατεύει αμερικανικές θέσεις εργασίας και την αμερικανική βιομηχανία», δήλωσε ο πρόεδρος Joe Biden.
Η συμφωνία αίρει άμεσα τους δασμούς που είχαν επιβληθεί στον χάλυβα και το αλουμίνιο από την προηγούμενη κυβέρνηση, τόνισε.
Μία συμφωνία ΗΠΑ-Ε.Ε. για το εμπόριο χάλυβα και αλουμινίου, που θα στηρίζεται στις εκπομπές ρύπων, θα περιορίζει την πρόσβαση «βρώμικου» χάλυβα από χώρες όπως η Κίνα στην αμερικανική αγορά και θα αντιμετωπίζει τις πρακτικές dumping στις τιμές από άλλες χώρες, όπως επισήμανε ο Biden.

Συνεργασία

«Έχω τη χαρά να ανακοινώσω ότι ο πρόεδρος Joe Biden και εγώ καταλήξαμε σε συμφωνία για την αναστολή των δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο και για τη συνεργασία μας σε μία νέα Παγκόσμια Συμφωνία για τον Βιώσιμο Χάλυβα», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Layen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης