Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα – μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από τη Γερμανία: Το 90% των ανεμβολίαστων λένε, πως δεν πρόκειται να εμβολιαστούν

Έρευνα – μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από τη Γερμανία: Το 90% των ανεμβολίαστων λένε, πως δεν πρόκειται να εμβολιαστούν

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης υπογραμμίζουν πώς «οι άνθρωποι που μέχρι τώρα επέλεγαν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι κατά του Covid είναι απίθανο να πειστούν»

Σχετικά Άρθρα

Το 90% των Γερμανών που δεν έχουν υποβληθεί σε εμβολιασμό έναντι του Covid λένε πως δεν θα το κάνουν με μόνο το 10% να δηλώνουν «μάλλον» ή να παραμένουν αναποφάσιστοι.
Πρόκειται για μία έρευνα, που έρχεται να επιβεβαιώσει περίτρανα, πως η άσκηση πίεσης έχει πολλές φορές τα αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που επιδιώκει.
Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Forsa για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας διαπίστωσε ότι το 65% των Γερμανών λένε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν το εμβόλιο για τον Covid κατά τους επόμενους δύο μήνες.
Ένα επιπλέον 23% είπε ότι «μάλλον» δεν θα κάνει το εμβόλιο στο εγγύς μέλλον, ενώ το 2% ανέφερε ότι «σίγουρα δεν θα έκανε» το εμβόλιο σε οποιοδήποτε χρονική στιγμή.
Από τους 3.000 ερωτηθέντες, μόνο το 10% δήλωσαν ακόμα αναποφάσιστοι ή είπαν ότι «μάλλον» θα εμβολιαστούν στο εγγύς μέλλον.

Απίθανο να πεισθούν

Σύμφωνα με την Local, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης υπογραμμίζουν πώς «οι άνθρωποι που μέχρι τώρα επέλεγαν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι κατά του Covid είναι απίθανο να πειστούν».
Η έρευνα έρχεται σε αντίθεση με τον Thomas Mertens από τη Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (STIKO), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι μη εμβολιασμένοι Γερμανοί δεν είναι «σκληροπυρηνικοί», αλλά απλώς ήταν αναβλητικοί και μπορούσαν να πειστούν.
Μόνο το 5% των ερωτηθέντων είπαν, πως θα υποβάλλονταν στο εμβόλιο εάν τα νοσοκομεία γέμιζαν από ασθενείς, ενώ το 89% των Γερμανών ανέφεραν, πως δεν θα άλλαζαν γνώμη ακόμη και εάν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έφταναν στα όριά τους.

Αντίθετα αποτελέσματα το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας τα πιστοποιητικά εμβολιασμού οξύνουν την αποφασιστικότητα των ανεμβολίαστων να μην εμβολιαστούν.
Βάσει των στοιχείων της έρευνας, το 27% των Γερμανών δηλώνουν, πως η επιβολή περιορισμών τους καθιστά ακόμη πιο αποφασιστικούς ως προς το να μην εμβολιαστούν.
Μόλις το 5% δηλώνει, πως οι περιορισμοί μπορεί να αποδώσουν.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ποσοστό 10% των ερωτηθέντων που λένε ότι θα εμβολιαστούν ή είναι αναποφάσιστοι είναι πιθανώς χαμηλότερο δεδομένου, καθώς ορισμένοι εξ αυτών δεν αποκαλύπτουν για διάφορους λόγους τις πραγματικές προθέσεις τους.
Στη Γερμανία, αν και ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους, όπως η απαγόρευση εισόδου σε κινηματογράφους και εστιατόρια.

Εξαιρετικά ανήσυχη η Merkel

Την ίδια ώρα, η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και των νοσηλειών στη χώρα της και προειδοποίησε κατά της ανευθυνότητας σε σχέση με την πανδημία.
«Θα πρέπει να είναι μια κοινή ανησυχία όλων μας», δήλωσε η Merkel στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
Η Γερμανία δεν έχει καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για καμία ομάδα πολιτών, μια θέση την οποία η καγκελάριος εξακολουθεί να στηρίζει.
«Το γεγονός όμως ότι, για παράδειγμα 2 ή 3 εκατομμύρια Γερμανοί άνω των 60 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι με θλίβει έντονα γιατί αυτό θα μπορούσε να κάνει διαφορά για τους ίδιους αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας», σημείωσε.

Τα περιοριστικά μέτρα

Ερωτηθείσα να σχολιάσει τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στη διάρκεια της πανδημίας η Merkel απάντησε ότι θεωρεί ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την υγεία όσων περισσότερων ανθρώπων γίνεται και να αποτρέπει τον κορεσμό των νοσοκομείων.
«Φυσικά, υπάρχει μεγάλο περιθώριο επιχειρηματολογίας για το ένα ή το άλλο μέτρο», πρόσθεσε.
Αναφορικά με την κριτική ότι μην έχοντας η ίδια παιδιά δεν μπορεί να κατανοήσει τις συνέπειες της πανδημίας στα παιδιά, η Merkel απάντησε:
«Ήταν ιδιαιτέρως σκληρό για τα παιδιά και τα νεαρά άτομα, είχα συναίσθηση αυτού σε όλη την διάρκεια.
Απαιτήσαμε πολλά από αυτά».

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης