Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο οι σχέσεις Σαουδικής Αραβίας- Λιβάνου με απαγόρευση εισαγωγών και απέλαση πρεσβευτή

Στο κόκκινο οι σχέσεις Σαουδικής Αραβίας- Λιβάνου με απαγόρευση εισαγωγών και απέλαση πρεσβευτή
Η διπλωματική κρίση είναι το αποτέλεσμα της χρόνιας επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που έχει τις ρίζες της στην αυξανόμενη δύναμη της Hezbollah
Σχετικά Άρθρα

Η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε τις εισαγωγές από τον Λίβανο και απέλασε τον πρεσβευτή του ως αντίποινα για την κριτική, που δέχθηκε σχετικά με τη στρατιωτική της επέμβαση στην Υεμένη από τον νέο υπουργό Πληροφοριών της Βηρυτού.
Η κίνηση αυτή συνιστά ένα σοβαρό πλήγμα για τον Λίβανο που διανύει το δεύτερο έτος μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης η οποία έχει οδηγήσει πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας.
Το Ριάντ έδωσε στον Λιβανέζο πρεσβευτή Fawzi Kabbara 48ωρη προθεσμία προκειμένου να εγκαταλείψει τη χώρα και ανακάλεσε τον πρέσβη του από τη Βηρυτό για διαβουλεύσεις.
Το Μπαχρέιν, στενός σύμμαχος της Σαουδικής Αραβίας, απέλασε επίσης τον πρεσβευτή του Λιβάνου, όπως γράφουν οι Financial Times.
Το Σάββατο (30/10/2021) το Κουβέιτ έδωσε στους επιτετραμμένους του Λιβάνου 48 ώρες για να φύγουν.

Χρόνια επιδείνωση των σχέσεων

Η διπλωματική κρίση είναι το αποτέλεσμα της χρόνιας επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που έχει τις ρίζες της στην αυξανόμενη δύναμη της Hezbollah, που υποστηρίζεται από το Ιράν και η οποία έχει πολιτικές και παραστρατιωτικές πτέρυγες και έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τη Σαουδική Αραβία.
«Φυσικά πρόκειται (για) τη Hezbollah», είπε ένας ανώτερος Άραβας διπλωμάτης.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας επικαλέστηκε «επιβλαβή» σχόλια του Λιβανέζου υπουργού Πληροφοριών Georges Kordahi τον Αύγουστο, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, καθώς και την αποτυχία του Λιβάνου να λάβει μέτρα που είχε απαιτήσει «για να σταματήσει η μάστιγα των ναρκωτικών από τον Λίβανο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης