Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία - G20: Σε αναπτυσσόμενες χώρες θα δωρίσει 20 εκατ. δόσεις εμβολίων – Τι θα πει ο Johnson

Βρετανία - G20: Σε αναπτυσσόμενες χώρες θα δωρίσει 20 εκατ. δόσεις εμβολίων –  Τι θα πει ο Johnson
Τι θα δηλώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, B. Johnson, στους υπόλοιπους ηγέτες της G20

Μέχρι το τέλος του 2021 η Βρετανία θα στείλει 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της covid-19 στις αναπτυσσόμενες χώρες και ο Βρετανός πρωθυπουργός, B. Johnson, θα καλέσει στη Ρώμη, στο πλαίσιο της συνόδου G20 και άλλους ηγέτες να το πράξουν.
«Σαν ένας γίγαντας που ξυπνά, η παγκόσμια οικονομία επανέρχεται στη ζωή. Όμως ο ρυθμός της ανάκαμψης θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα μπορούμε να ξεπεράσουμε την covid», θα δηλώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, B. Johnson, στους υπόλοιπους ηγέτες της G20, σύμφωνα με τη Downing Street .
«Βασική μας προτεραιότητα ως G20 θα πρέπει να είναι να προχωρήσουμε με τη γρήγορη, ίση και παγκόσμια διανομή εμβολίων», θα προσθέσει.
Σημειώνεται ότι οι ηγέτες των 20 πιο πλούσιων χωρών του κόσμου (G20) συναντώνται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Ρώμη.
Η Βρετανία στη σύνοδο των χωρών της G7 νωρίτερα φέτος υποσχέθηκε να προσφέρει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της covid-19, στο πλαίσιο της δέσμευσης της Ομάδας των 7 να δώσουν 1 δισ. δόσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Μάλιστα, η χώρα ανακοίνωσε ότι προσέφερε 10 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca στον μηχανισμό Covax, με άλλα 10 εκατομμύρια να αναμένεται να παραδοθούν τις επόμενες εβδομάδες, ενώ συνολικά θα προσφέρει 30,6 εκατομμύρια δόσεις το 2021.
Ακόμη, το 2022 η Βρετανία θα δωρίσει στον Covax τουλάχιστον 20 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του AstraZeneca και το σύνολο των 20 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson που είχε παραγγείλει η χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι 100 πρώην ηγέτες κρατών και υπουργοί από όλο τον κόσμο έχουν ζητήσει μέσω επιστολής τους από τον Ιταλό πρωθυπουργό Μ.Draghi που είναι και ο οικοδεσπότης της G20, να αντιμετωπίσει την άδικη διανομή εμβολίων κατά της covid-19 και σημείωσαν πως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Βρετανία και ο Καναδάς θα έχουν αποθηκεύσει ως το τέλος του μήνα 240 εκατ. δόσεις εμβολίων που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και τις οποίες οι ένοπλες δυνάμεις των χωρών αυτών θα μπορούσαν να μεταφέρουν άμεσα σε χώρες με μεγαλύτερες ανάγκες.
Μάλιστα, θα μπορούσαν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να έχουν μεταφερθεί συνολικά 1,1 δισ. αδιάθετες δόσεις εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης