Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nomura: Μεγάλη πτώση των καθαρών κερδών στο γ’ τρίμηνο 2021 στα 28,3 εκατ. δολάρια

tags :
Nomura: Μεγάλη πτώση των καθαρών κερδών στο γ’ τρίμηνο 2021 στα 28,3 εκατ. δολάρια
Nomura: Μεγάλη πτώση των καθαρών κερδών στο γ’ τρίμηνο 2021

Η Nomura Holdings, η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή και επενδυτική τράπεζα της Ιαπωνίας, είδε τα καθαρά κέρδη της για το γ΄ τρίμηνο 2021 σχεδόν να εξαλείφονται εξαιτίας των έκτακτων ζημιών από τις δραστηριότητες που ολοκληρώθηκαν πριν από μια δεκαετία.
Ανέλαβε χρεώσεις 39 δισ. γιεν (345 εκατ. δολαρίων), οι οποίες σχετίζονται με παλαιότερες συναλλαγές στις ΗΠΑ, πριν από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2007 και 2008.
Οι ζημιές έρχονται μετά το πλήγμα των 2,9 δισ. δολαρίων που προκάλεσε η κατάρρευση του επενδυτικού ταμείου Archegos, η οποία ανακοινώθηκε τον Μάρτιο.
«Είναι πραγματικά απογοητευτικό που έχουμε αναλάβει μια τέτοια χρέωση μετά το περιστατικό στα τέλη Μαρτίου», ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής, Takumi Kitamura.
Τα κέρδη του γ΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων στα 3,2 δισ. γιεν (28,3 εκατ. δολάρια), χαμηλότερα 95% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Τα προ φόρων κέρδη για τις δραστηριότητες χονδρικής, που περιλαμβάνει και τη μονάδα του investment banking, μειώθηκαν 62% στα 25 δισ. γιεν για την αντίστοιχη περίοδο πριν από έναν χρόνο.
Η τράπεζα τόνισε ακόμη ότι θα επαναγοράσει το 2,5% των μετοχών της (μέχρι 50 δισ. Γιεν-440 εκατ. δολάρια).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης