Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άδεια της Rosatom για κατασκευή της 4ης μονάδας του πυρηνικού εργοστασίου της Τουρκίας

Άδεια της Rosatom για κατασκευή της 4ης μονάδας του πυρηνικού εργοστασίου της Τουρκίας
Η ρωσική εταιρεία Rosatom πήρε το «πράσινο φως» για την κατασκευή της «Μονάδας 4» του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου της Τουρκίας.

Η ρωσική κρατική εταιρεία Rosatom έλαβε άδεια για την κατασκευή του τέταρτου ενεργειακού μπλοκ του τουρκικού πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου, όπως μετέδωσε το γραφείο Τύπου της, την Παρασκευή (29/10).
«Το Συμβούλιο ρυθμιστικής αρχής για τα πυρηνικά, συμφώνησε στην απόφαση να εκδώσει άδεια για την Akkuyu Nuklear JSC (σχεδιάστρια εταιρεία για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου του Ακούγιου - NPP), για την κατασκευή της "Μονάδας 4" του εργοστασίου NPP στην Τουρκία.
Η κατοχή της άδειας επιτρέπει στο να ξεκινήσουν όλες οι εργασίες κατασκευής και εγκατάστασης στη μονάδα, περιλαμβάνοντας εγκαταστάσεις πυρηνικής ασφάλειας», αναφέρεται σχετικά.

«Πράσινο» και για τη δεύτερη μονάδα

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Σεπτεμβρίου, η Rosatom έλαβε την κύρια άδεια από την τουρκική ρυθμιστική αρχή για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας του εργοστασίου.
«Η κύρια άδεια κατασκευής για τη δεύτερη μονάδα ενέργειας έχει επιτευχθεί», είχε δηλώσει στο Sputnik εκπρόσωπος της Rosatom.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης