Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρών ο Xi Jinping (Κίνα) στη Σύνοδο της G20 μέσω… βιντεοκλήσης – Οι απόντες

Παρών ο Xi Jinping (Κίνα) στη Σύνοδο της G20 μέσω… βιντεοκλήσης – Οι απόντες
Ο πρόεδρος της Κίνας δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό από τις αρχές του 2020 λόγω της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Παρών στη Σύνοδο Κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί το επόμενο διήμερο (30 και 31 Οκτωβρίου) στη Ρώμη θα δώσει μέσω βιντεοδιάσκεψης ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, ο Jinping θα απευθύνει ομιλία στη Σύνοδο.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Κίνας δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό από τις αρχές του 2020 λόγω της πανδημίας της covid.

Οι απόντες

Πέραν όμως από τον Xi Jinping, απόντες από τη Σύνοδο θα είναι και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin αλλά και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Fumio Kishida.
Κανονικά θα συμμετάσχει στη Σύνοδο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος έφτασε στη Ρώμη νωρίτερα σήμερα τα ξημερώματα.

Σύνοδος για το κλίμα

Ο Biden θα δώσει το παρών και στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών Εθνών για το κλίμα (COP26) στη Σκοτία που θα αρχίσει την Κυριακή 31/10.
Σημειώνεται πως τα κράτη της G20 ευθύνονται για το 80% των παγκόσμιων εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και των άλλων αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Απών και από αυτή τη συνάντηση θα είναι ο πρόεδρος της Κίνας, κάτι που ενδέχεται να σημαίνει πως η χώρα που εκπέμπει τη μεγαλύτερη ποσότητα CO2 στον κόσμο έχει ήδη αποφασίσει πως δεν έχει άλλες παραχωρήσεις να προσφέρει στη σύνοδο του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης